+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Číslo: 5/2023

Úvodník

Vážení čtenáři,

říjnové vydání časopisu Topenářství instalace, které pro Vás ve spolupráci s našimi autory, redakční radou a obchodními partnery od léta připravujeme, se nám rozrostlo na úctyhodných 104 stran. Pokud Vás zajímá, na co že se v čísle 5 můžete těšit, dovolím si malou ochutnávku:

V pravidelné rubrice Otázky se podíváme na to, za jakých podmínek je spalinová cesta společnou částí bytového domu. Z tiskové zprávy ČKAIT se dozvíme o důvodech narůstajícího počtu požárů fotovoltaických elektráren.
Téma FVE neopustíme ani v právní rubrice Dr. Havlíčka – řeč bude o povinnosti výrobců a provozovatelů solárních elektráren zajistit financování nutné pro zpracování, využití a odstranění elektroodpadu ze solárních panelů.

Jak na tepelné izolace obvodových stěn budov? V druhé části článku Ing. Dufky se tentokrát zaměříme na kontaktní zateplení minerální vlnou, provětrávané fasády, dřevostavbu, nové typy fasádních izolací, a také nejčastější chyby, které se v praxi při montáži tepelných izolací objevují.

Na straně 76 se ještě jednou vrátíme ke konferenci Vytápění Třeboň 2023, a to v článku Ing. Vrby, který čtenářům velmi přehledně shrnuje základní požadavky, které jsou kladeny na spalinové cesty určené pro odvod spalin z moderních spalovacích zdrojů na biomasu.

18. listopadu letošního roku uplyne 40 let od slavnostního otevření Národního divadla
po generální rekonstrukci historické budovy a dostavbě jejího okolí. U příležitosti tohoto výročí připravuje Ing. Mužík rozsáhlý seriál, jehož první díl najdete na straně 64.

Historii neopustíme ani na straně 86. Zde se ve Střípcích Ing. Pavlíčka vrátím zpět do roku 1902, kdy továrník Ant. Kunz vyvinul nový vodotěžný stroj samočinný zvaný Ramm.

Za redakci Vám přeji klidné podzimní dny a zajímavé počtení.

Alena Malátová
malatova@topin.cz

 

Obsah