+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Oběhová čerpadla: Moderní srdce každé budovy s možnou úsporou až 80 %

04.12.2023 Firma: WILO CS, s.r.o. Časopis: 5/2023

V dnešním světě, kde udržitelnost a snižování energetické spotřeby hrají klíčovou roli, se nabízí fascinující pří-
ležitost: modernizace čerpadel ve vašich budovách. Tento krok nejenže snižuje vaše náklady, ale také přináší
významný efekt pro životní prostředí. V tomto článku si představíme několik konkrétních příkladů, jak můžete
těžit z této zelené investice do budoucnosti.

Image 0

Rodinný domek: Energický start do úspor

Představte si svůj rodinný dům jako místo, kde můžete začít svou cestu k energetické efektivitě. Výměna zastaralých cirkulačních čerpadel za moderní varianty může přinést úsporu až 56 kWh, což je 336 Kč ročně. Ale to není vše: Oběhové čerpadlo s nízkou spotřebou může ušetřit až 730 kWh, což dělá 4380 Kč ročně. To znamená, že vaše investice 4700 Kč se vrátí zpět do vaší peněženky za necelé dva roky.

Menší sportovní hala: Závod s časem a energetikou

Sportovní haly jsou místem, kde rychlost a výkon hrají klíčovou roli. Co když vám řekneme, že můžete být lepší nejen na hřišti, ale také v energetické efektivitě? Příkladem může být výměna starých oběhových čerpadel v menší sportovní hale typu sokolovna. Typicky zde mohou být 4 oběhová čerpadla. S investicí do 40 000 Kč, úsporou až 16 900 Kč a snížením spotřeby energie o 2708 kWh ročně mohou vaši halu proměnit v energeticky účinnější budovu. Pokud by se zaměnila další zařízení, úspora se může zvýšit o dalších 50 %.

Velký hotel: Investice do zákaznické spokojenosti

Pro velké hotely je modernizace čerpadel nejen investicí do budoucnosti, ale také do vyššího komfortu hostů. V takové budově může být až 100 čerpadel, kde při investici 1 500 000 Kč může roční úspora dosáhnout až 538 000 Kč. Snížení spotřeby energie o 89 696 kWh ročně znamená, že pořizovací cena moderního čerpadla se vám vrátí za necelé tři roky. Vaši hosté ocení nejen kvalitu ubytování, ale i vaší péčí o životní prostředí.

Učiňte krok směrem k zelené budoucnosti

Modernizace čerpadel je nejen o úspoře peněz, ale také o investici do udržitelnosti. S životností zařízení kolem 15 let a redukcí emisí CO2 máte jedinečnou příležitost přispět k lepší budoucnosti naši planety. Přijměte zelenou investici do budoucnosti a učiňte své budovy energeticky efektivními a ohleduplnými k životnímu prostředí.

Moderní oběhová a cirkulační čerpadla Wilo

Velký displej a nový integrovaný asistent zaručují maximálně pohodlné zprovoznění a obsluhu čerpadla. Čerpadla Stratos PICO, Stratos MAXO a Stratos GIGA ve spojení s novou funkcí Dynamic Adapt Plus nabízejí nejen maximální energetickou efektivitu, ale také vysokou spolehlivost díky automatické ochranné funkci. Tato funkce znamená automatickou regulaci výkonu čerpadla dle otopného systému. Oproti jiným značkám čerpadel průběžně vyhodnocuje a reguluje výkon čerpadla. Jednorázově nastaví regulaci otáček na začátku instalace. Více informací naleznete na webových stránkách www.wilo.cz



O společnosti
Wilo je nadnárodní technologická skupina, která patří k předním světovým výrobcům čerpadel a čerpacích systémů pro zařízení budov, vodní hospodářství a průmyslový sektor. Společnost byla založena roku 1872 v Dortmundu, v průběhu své dlouhé a úspěšné historie se rozvinula do podoby významného globálního hráče. V současnosti zaměstnává více než 8200 lidí po celém světě. Skupina Wilo věnuje zvláštní pozornost globálním tématům jako je urbanizace, změna klimatu, řešení nedostatku vody a zvýšení energetické soběstačnosti, stejně jako technologickému pokroku a digitalizaci.
Firemní článek