+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Podlahové vytápění se systémem KAN-therm Tacker – snadná instalace a vysoký tepelný komfort

19.12.2023 Firma: KAN-therm CZ-SK Časopis: 5/2023

Podlahové vytápění není vynálezem moderní doby. Vyhřívané podlahy se používaly již ve starověkém Řecku a Římě a podobná řešení se objevovala i na středověkých hradech. Přestože se dnešní konstrukce podlah a způsoby vytápění velmi liší, jedna věc zůstala stejná – vysoký tepelný komfort v místnostech s vytápěnou podlahou.

V současné době je většina nově postavených rodinných domů vybavena podlahovým vytápěním. Kromě komfortu umožňuje výrazně snížit náklady na vytápění. Je to proto, že podlaha představuje velkou topnou plochu, která účinně vyzařuje teplo. Vzduch ohřátý podlahou pomalu stoupá vzhůru podle fyzikálních zákonů a příjemně prohřívá celou místnost.

KAN-therm Tacker je jedním z instalačních systémů v naší nabídce pro profesionální podlahové vytápění. Umožňuje snadnou instalaci podlahového systému s využitím tradičního mokrého potěru.

Systém KAN-therm Tacker se skládá z:

  • izolačních desek,
  • trubek,
  • příchytek pro upevnění trubek k izolačním deskám.

Ostatní součásti systému, jako jsou rozdělovače, rozvodné skříně, automatika, dilatační profily, stěnové pásky nebo změkčovadla, jsou stejné jako u ostatních systémů podlahového vytápění KAN therm.

Izolační desky

V závislosti na tloušťce podlahy používáme:

  • desku EPS 100 o tloušťce 20 mm nebo 30 mm s metalizovanou fólií,
  • desku EPS 100 o tloušťce 30 mm s laminovanou fólií.

Mřížka o rozměrech 5 × 5 cm vytištěná na desce umožňuje přesné umístění topných trubek během instalace.

Image 1

Trubky

Systém KAN-therm Tacker je kompatibilní s následujícími trubkami:

a) KAN-therm-bluePERT. Homogenní trubky vyrobené pětivrstvou technologií (5L), kde jsou všechny vrstvy trvale spojeny, a díky použití polyetylenu se zvýšeným tepelným odporem PE-RT (typ I) a jeho vysoké pružnosti se trubky KAN-therm-bluePERT výborně osvědčují i při pokládce za nízkých teplot. Nabídka zahrnuje průměry 12–25 mm, které se prodávají ve standardních kolech o délce 200 nebo 300 metrů.

Image 0

b) trubky KAN-therm PERTAL s hliníkovou vrstvou. Univerzální polyetylenové trubky, vyrobené ve vícevrstvé konstrukci s hliníkovou vrstvou. Hliníkové vrstvené trubky PERTAL jsou k dispozici v rozmezí průměrů 16–20 mm. Nabízí se ve standardních kolech v délkách 200 nebo 100 metrů. Nejoblíbenější průměry jsou k dispozici v kolech o délce 600 metrů.

Image 2

Upevňovací spony pro trubky

K upevnění topných trubek k izolačním deskám se používají speciální plastové spony. Nabízíme krátké, standardní a dlouhé spony, které se vybírají podle tloušťky tepelné izolace.

Image 3

Spony jsou určeny k montáži pomocí speciálního mechanického zařízení, které se běžně označuje jako tacker.

Tacker pro připevňování spon

Jedná se o mechanické zařízení pro upevnění potrubí k tepelné izolaci pomocí plastových spon.Různá provedení tackeru (plastový a kovový) umožňují vybrat správný model pro použitý typ spon.

Image 4

Výhody spojené se systémem KAN-therm Tacker

  • Široká nabídka trubek pro různé požadavky a potřeby.
  • Izolační desky různých tlouštěk, které umožňují zvolit správnou tepelnou izolaci.
  • Svařované balíky montážních spon zajišťující pevné a odolné upevnění trubek k izolačním deskám.
  • Speciální nástroje Tacker pro usnadnění a urychlení montáže.

KAN-therm Tacker je univerzální řešení pro použití v bytové, kancelářské a komerční výstavbě, v náboženských stavbách a v zemědělství.

Díky snadné montáži trubek a udržení vzpřímené polohy během instalace může systém instalovat i jedna osoba. Proto je možné rychle pokládat topné trubky na velkých plochách.

Systém podlahového vytápění KAN-therm Tacker je vynikajícím řešením pro místnosti s nepravidelnými tvary, koupelny a všude tam, kde je třeba vést potrubí nestandardním způsobem, např. v půlkruzích. Další výhodou systému je možnost pokládat trubky v plynulých rozestupech, což umožňuje ještě větší flexibilitu a přesné přizpůsobení systému podlahového vytápění individuálním potřebám a požadavkům uživatelů. To je velmi důležitá vlastnost při vedení potrubí z rozdělovačů nebo při obcházení konstrukčních překážek.

V systému KAN-therm Tacker přiléhá topná trubka svým spodním okrajem k systémové izolační desce, zatímco z ostatních stran je obklopena topným potěrem. Tím je zajištěno rovnoměrné zahřívání celé vrstvy potěru, a tím i přenos tepla do místnosti.
Podlahové vytápění KAN-therm Tacker položené na 30 mm silné systémové izolační desce EPS100 se vyznačuje také vysokou nosností. Až 3 tuny na metr čtvereční. Pro projekty, kde je vyžadována ještě větší odolnost proti tlaku, doporučujeme KAN-therm NET.

Systém KAN-therm Tacker umožňuje snadnou instalaci podlahového vytápění s využitím tradičního mokrého potěru. To zaručuje nejen vysoký tepelný komfort, ale také výrazně snižuje náklady na vytápění.

Firemní článek