+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

E2 – radiátory pro tepelná čerpadla

12.12.2023 Firma: PG Česká s.r.o. Časopis: 5/2023

Léta pevně zastávaný názor zněl: u tepelného čerpadla musí být podlahové vytápění. Nyní je však vědecky dokázáno: s radiátorem E2 pro tepelná čerpadla od VOGEL&NOOT lze plně využít všechny klasické výhody radiátorů, jako je hospodárnost, flexibilita a komfort. E2 radiátor pro tepelná čerpadla dokonce nabízí suché, komfortní chlazení – zároveň i estetiku, která získala ocenění „red dot design award“.

Nejjednodušší řešení při renovaci vytápění od společnosti Vogel Noot

Image 3

Renovace vytápění je tak snadná. Výměna starého např. olejového kotle za moderní, čisté a úsporné tepelné čerpadlo je topenářem realizována během několika pracovních dnů. Výměna starých radiátorů za inovativní E2 radiátory pro tepelná čerpadla je možná pouze během jednoho dne. Pokud je v blízkosti radiátoru elektrická přípojka, lze modernizaci obytného prostoru rychle dokončit.

E2 radiátor je plně kompatibilní s nízkými výstupními teplotami tepelného čerpadla. Režim Boost dosahuje dokonce zvýšení výkonu až o 80 % – pokud například při větrání v zimě dochází k masivnímu vnikání studeného vzduchu a je potřeba rychlé vytápění. Tichý vypínatelný ventilátor však běží pouze méně než 10 % času. Nižší náklady díky kratší době instalace, vysoká flexibilita při instalaci a zachování stávajících podlah činí z E2 radiátoru pro tepelná čerpadla nejekonomičtější volbu téměř ve všech případech rekonstrukcí a často i v novostavbách.

Image 0

Snadná výměna díky rozmanitosti připojení, četné varianty připojení usnadňují demontáž starých radiátorů a instalaci nových E2 radiátorů pro tepelná čerpadla – tento proces je ve většině situací do končen během jediného dne díky přesně padnoucím renovačním připojením. V blízkosti by měla být připravena pouze jedna elektrická přípojka – což se často stává.

Image 2

Technologie šetrná ke klimatu a suché komfortní chlazení v létě, E2 radiátor pro tepelná čerpadla kombinuje absolutní kompatibilitu s tepelným čerpadlem a bezprecedentní maximalizaci komfortu. Zatímco staré otopné soustavy zbytečně vypouštějí tuny CO2 do atmosféry, zde se jedná o kombinaci tepelného čerpadla a E2 radiátory pro tepelná čerpadla, která přispívají ke globální ochraně klimatu. Stále teplejší léta také výrazně zvyšují potřebu chlazení: i zde boduje radiátor E2 pro tepelná čerpadla s takzvaným suchým komfortním chlazením. Jsou nutné pouze drobné úpravy systému, aby teplo nemělo šanci.

Firemní článek