+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

OPOP představuje automatická peletová kamna

05.12.2023 Firma: OPOP s. r. o. Časopis: 5/2023

Kotle na pelety má firma OPOP ve svém výrobním sortimentu už téměř 20 let. Domácnostem zajišťují vysoký
komfort při vytápění, nízkou spotřebu paliva a bezúdržbový provoz až na 7 dnů. Nově nabídku rozšiřují také
peletová kamna do interiéru.

Image 0

Kamna od OPOP slouží v rodinných domech jako ideální doplňkový zdroj vytápění nebo pro přechodná období během jara a podzimu. Ukrývají zásobník, který pojme 35 kilogramů paliva. Toto množství zabezpečí automatický provoz na 3 dny, během kterých se majitel nemusí o nic starat.

Peletová kamna samočinně nastartují vytápění nebo ho ukončí podle aktuálních požadavků. Během provozu plynule dopravují pelety ze zásobníku na rošt hořáku a udržují požadovanou teplotu v místnosti.

Vysoká účinnost pro nízkou spotřebu

Rozsah tepelného výkonu se u kamen OPOP pohybuje od 2,6 do 6,5 kilowatt. Své místo tak najdou v moderní novostavbě i starším domě. Vysoká účinnost až 87,3 procent společně s nízkou spotřebou pelet zajistí úspory nákladů na vytápění.

Snadné vytápění s chytrým řízením

„Naše kamna obsahují řídicí jednotku, která reguluje průběh topení a chod ventilátoru. Vytápění se spíná a automaticky upravuje podle požadované teploty v místnosti,“ upřesňuje Ing. Roman Boczek z firmy OPOP.

Pro nastavení lze použít dálkové ovládání nebo displej na kamnech. Dotykový displej umožňuje vybírat z pěti stupňů aktuálního výkonu. Díky rychlému ohřevu vzduchu se teplota v místnosti brzy dostane na požadovanou úroveň. Vytápění může fungovat i podle uloženého nastavení pro denní nebo týdenní rozvrh.

Moderní design i bezpečné používání

Akumulační obkladový kámen prodlužuje vyzařování tepla do místnosti. Zákazníci mohou vybírat ze dvou variant: šedý serpentine a béžový sandstone. Na zakázku je možné objednat i další čtyři barvy. Hloubka kamen je pouhých 40 centimetrů, takže neubírají prostor v místnosti. Přesto je potřeba myslet na předepsané bezpečnostní zóny zepředu a z boku kamen. Nutností je také nehořlavá podlaha nebo podložka s dostatečnou nosností. Kamna váží 209 kilogramů.

Během provozu probíhá automatické čištění hořákové misky. Malé množství popela, které z pelet zůstane, se sbírá do snadno vyjímatelné nádoby. Skla vydrží čistá díky unikátnímu systému obtékání vzduchu kolem dvířek, a tak nic neruší pohled na hořící plamen.

Podrobnější informace: www.opop.cz
tel.: 571 675 240
OPOP s. r. o., Zašovská 750,
757 01 Valašské Meziříčí

Image 1

Firemní článek
Související produkty
Související časopisy