+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Tvarovky FRABOPRESS C-STEEL

16.03.2020 Firma: RUBIDEA CZ s. r. o. - FRABO Časopis: 1/2020 , 6/2019

Italská firma Frabo, která letos slaví 50 let od svého založení, představila v roce 2008 novou výrobní linku pro lisovací tvarovky z uhlíkové oceli. Vznikl jejich obchodní název: FRABOPRESS C-STEEL a FRABOPRESS C-STEEL GAS.

FRABOPRESS C-STEEL

otevřel nové možnosti ve spojování potrubních spojů lisováním v rozvodech vody.

FRABOPRESS C-STEEL GAS

je unikátní systém pro ekonomické rozvody plynu do dimenze 35 mm jako náhrada za lisování rozvodů plynu v mědi.

Uhlíková ocel je materiál pevný a díky galvanické úpravě zinkováním i velmi odolný vůči korozi. Jeho velkou výhodou je nižší cena oproti mědi a mezi další výhody můžeme zařadit nižší tepelnou roztažnost materiálu a cenovou stabilitu v porovnání s měděnými trubkami. Lze říci, že lisování rozvodů v C-STEELU je na téměř stejné cenové hladině, jako pájení měděných rozvodů. Jediným omezením je použití v rozvodech s vysokým nebezpečím projevu koroze (kyslík a voda) – např. otevřené rozvody a díky povrchové úpravě galvanickým zinkováním není povolen na rozvody pitné vody nebo vedení potravinářských látek.

Vyrábí se ve dvojím provedení:

Tvarovka s červeným označením

  • je použitelná pro rozvody vytápění, v rozvodech stlačeného vzduchu, protipožárních zařízeních a pro rozvody nepitné vody. Těsnicí o-kroužek je z materiálu EPDM. Tvarovka je například použitelná v otopných soustavách do 110 °C provozní teploty a tlaku 16 bar a v rozvodech stlačeného vzduchu zbaveného oleje do 30 °C a tlaku 16 bar.

Image 1

Tvarovka se žlutým označením

  • je použitelná pro rozvody plynu ve vnitřních instalacích do teploty 70 °C a tlaku 5 bar (PN5) a samozřejmostí je, že tvarovka splňuje protipožární test – označení GT 1.

Image 2

Oba typy tvarovek prošly inovací pro zvýšení bezpečnosti instalace a mají opatření proti zapomenutému zalisování tvarovky – tzv. SECURFRABO – o-kroužek s výstupky, který zajistí, že se při tlakové zkoušce nezalisovaný spoj ihned projeví únikem testovacího média.

Tvarovky FRABOPRESS C-STEEL jsou vyráběny v široké škále typů a díky dimenzím od 12 mm do 54 mm jsou vhodné pro většinu instalací.

Spolehlivost a pevnost spojení zaručuje zalisování ve dvou rovinách – před a za o-kroužkem (běžné čelisti s profilem „V“).

Pro systémy rozvodů vody či vytápění jsou k dispozici i lisovací tvarovky FRABOPRESS C-STEEL BIG SIZE až do průměru 108 mm. Konkrétně v dimenzích 64, 76, 89 a 108 mm, kde lisování je již prováděno lisovacími čelistmi s profilem „M“‘.

Vše je samozřejmě podloženo platnými atesty. A v neposlední řadě příznivou cenou. Samozřejmostí je pořádání školení pro montážní firmy v místě blízkém jejich působnosti s následným vystavením certifikátů, možnost zapůjčení lisovacích strojů spolu s čelistmi všech průměrů (včetně BIG SIZE).

Objevte tvarovky FRABOPRESS C-STEEL a C-STEEL GAS a všechny výhody, které Vám přináší…
Můžete jen získat.


Více na www.rubidea.cz

Firemní článek