+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

legislativa

legislativa
26.08.2022

Stalo se před lety. Odsouzeno nedávno. Následky fatální.

Z judikatury pro topenářskou a instalatérskou praxi

Řeknu vám po pětileté zkušenosti: z technického a technologického hlediska je pro právníka svět potrubí, kotlů, přípojek, ventilací a čerpadel, v němž se vy, čtenáři tohoto časopisu, pohybujete jako ryby ve vodě, pořád ještě v mnoha ohledech světem milionů tajemství.
Pokaždé, když hledáme v rozhodovací praxi soudů nějakou další topenářskou či instalatérskou kauzu, o níž se domníváme, že by vás mohla zajímat, objevuji zároveň pro sebe nová a nová dobrodružství. Většinou jsme se zatím zabývali v této rubrice problémy, které souvisely s technickými zařízeními budov. Ale přestože mě „tento způsob léta“ z různých důvodů nenaplňuje zdaleka jen pozitivními myšlenkami, přece jen je to slunečné počasí inspirativní.
Doufám, že i vy vezmete s povděkem, když se protentokrát přesuneme do oblasti technologických zařízení staveb a budeme se věnovat bazénovým technologiím. Obvykle se v této souvislosti mluví především o technologiích čištění, úprav či ohřevu vody – my upřeme pozornost k vodním zábavám. A jestliže ve „vodařském byznysu“ jde (jako v obchodu a podnikání vůbec) o to, aby se věci co nejlépe vydařily, nikoho asi nepřekvapí, že v „právnickém byznysu“ se dostáváme zejména k těm, které se vydařily nejméně.
Aktuální vydání časopisu