+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Dvou a třícestné ventily BV

18.09.2018 Firma: LUFBERG s.r.o. Časopis: 5/2018

Kulové ventily BV jsou určeny k uzavírání nebo přepínání průtoku v jednotlivých větvích hydraulických rozvodů. Zejména se jedná o rozvody vody, a to jak otopné, tak chladicí, ale také o solární systémy, strojovny bazénů nebo systémy řízeného zavlažování.

Ventily se dodávají v rozměrech od DN15 do DN50. U každého jmenovitého průměru je ještě možné vybrat hodnotu Kvs. Široké spektrum uplatnění najde tento ventil díky parametru maximálního povoleného tlaku média 2,0 MPa. Maximální diferenční tlak je 1,4 MPa. Také povolený teplotní rozsah teploty média od –5 °C do +120 °C umožňuje použití na celou řadu aplikací.

Image 1

Ventily BV je možné vybavit redukcí pro připojení servopohonu. Redukce zajišťuje kromě vlastního spojení pohonu s ventilem také ochranu servopohonu před nadměrným tepelným namáháním v případě ovládání rozvodu s horkým médiem. Součástí redukce je také praktická páka pro ruční ovládání ventilu.

Na redukci je již možné instalovat běžné typy servopohonů Lufberg včetně typů s havarijní funkcí – se zpětnou pružinou. Pohony s havarijní funkcí jsou obzvlášť vhodné tam, kde je třeba po výpadku elektrické energie uvést ventil do havarijní polohy. Zda bude ­havarijní poloha v pozici otevřeno nebo zavřeno je možné samozřejmě zvolit. Kromě typu servovohonu je možné zvolit také vhodný typ napájení. Zde jsou k dispozici servopohony s napájením 230 V AC a 24 V AC/DC. A v neposlední řadě je možné vybrat ten nejvhodnější typ ovládání, ať už základní dvou nebo tříbodové nebo spojité.

Díky stavebnicovému systému je nejen možné vybrat tu nejvhodnější kombinaci ventilu a servopohonu, ale také je možné provést nejdříve instalaci ventilů a v další fázi stavby potom připevnit a zapojit servopohony. Tím se zamezí znečištění, poškození nebo zcizení.


Kontakt: LUFBERG s.r.o., Pernerova 780, 56501 Choceň, Tel: +420 465 382 949, Email: info@lufberg.eu, www.lufberg.eu

Firemní článek