+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Automatické pisoáry SANELA mohou být i vtipné

13.07.2018 Firma: SANELA spol. s r. o. Časopis: 4/2018

Již ve čtyřech prodejnách obchodního řetězce Makro se zákazníci, a to především pivaři, mohou setkat na zrekonstruovaných toaletách s důvěrně známým průvodcem různých pivařských sešlostí či hospodských sklepů. Pisoáry tam totiž mají podobu seříznutých nerezových pivních sudů, dnes známých pod názvem KEGY. Ty tu ovšem vůbec neslouží jako nádoba na pivo, ale jako pisoáry. Zatím jsou na veřejných toaletách v prodejnách v Brně, Ostravě, Českých Budějovicích a v Praze-Průhonicích.

Pisoár má optická čidla

Sanela je také známá jako dodavatel sanitárního vybavení právě z nerezových materiálů. Do těchto pánských toalet dodala kromě vtipně řešených pisoárů i nerezovou automatickou umyvadlovou baterii, nerezový dávkovač mýdla, zásobník na papírové ručníky, odpadkový koš, automatický bezdotykový osoušeč rukou, splachovač WC na tlakovou vodu se speciálním „antivandalovým“ krytem a zásobník na toaletní papír.

Image 3
 

Pisoár v podobě pivního KEGU firma vybavila optickými čidly jako u běžných keramických pisoárů. „Jsou optická, mají náš design. Jsou integrována ve spršce omývající pisoár,“ vysvětluje systém splachování KEGŮ Radomír Ambrož, jednatel společnosti. A dodává, že pozornost návštěvníků pánských toalet poutá také netradiční řešení umyvadla ve tvaru nerezového velkého kuchyňského hrnce vybaveného bezdotykovou umyvadlovou baterií.

Image 2

Idea neobvyklých toalet a pisoárů vyšla z vedení řetězce, nicméně lanškrounská firma ji dotáhla do konce. „Nevyhýbáme se podobným zakázkovým řešením. Ve velkoobchodě s nápoji jsme koupili prázdné KEG sudy, a ty jsme řezali, vrtali, brousili a upravovali. Poté jsme u nás výrobek složili dohromady s elektronikou, připojením vody, odpadem a montážní bižuterií. A zákazník byl spokojený,“ vysvětluje Radomír Ambrož a dodává, že nyní už upravené KEGY firma nakupuje u svého dodavatele nerezových dílů.

Image 1

Objeví se „pivní“ pisoáry i v hospodách? Možné to je

Ovšem míní, že „pivní“ pisoáry se běžnou velko­produkcí firmy Sanela zřejmě nikdy nestanou. „Že se ­pisoár v tomto či podobném provedení objeví i v některých restauracích či pivnicích, není vůbec vyloučené. Hodně to záleží na investorech, architektech a projektantech, jak takové či podobné výrobky dokážou včlenit do interiéru. Samotný pisoár ve tvaru pivního sudu asi atmosféru originality neudělá. Je to jen jedna malá součást celkového řešení interiéru,“ míní Radomír Ambrož.

Firemní článek