+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Zděné komínové systémy ALMEVA EAST EUROPE s.r.o. a systémy pro dopojování spotřebičů na pevná paliva

05.09.2018 Firma: ALMEVA EAST EUROPE a.s. Časopis: 5/2018

Firma ALMEVA EAST EUROPE s.r.o. je na Evropském trhu známa jako lídr ve výrobě a prodeji komínových systémů s plastovou vložkou. Pojďme si ale říci, co Vám můžeme z komínové techniky dále nabídnout.

Že firma ALMEVA EAST EUROPE s.r.o. je vlastnicky propojena s firmou TECH TRADING GROUP a.s., která dlouhodobě působí na českém trhu v oblasti zděných komínů s keramickou vložkou, není žádným tajemstvím, a je tedy logické, že v rámci spolupráce těchto firem a s ohledem na snahu pokrýt veškerý sortiment komínové techniky, začala firma ALMEVA EAST EUROPE s.r.o. nabízet také zděné komíny s keramickou vložkou. Pojďme si tedy říci něco více nejen o těchto komínech.

Triple SIB, Triple SIZ (EURO KOMÍN CLASSIC, EURO KOMÍN CLASSIC BRICK)

Komínový systém Triple SIB a Triple SIZ, který slouží pro odvod spalin do volného ovzduší od spotřebičů, jak na plynná, tak i kapalná a pevná paliva. Může být použit pouze v podtlakovém režimu. Jeho primární užití je při výstavbě nových rodinných domů. Jeho předností je užití keramických komínových vložek, které mají velmi vysokou odolnost proti koroznímu působení chemických sloučenin obsažených ve spalinách. Další významnou výhodou keramických vložek je jejich odolnost při vyhoření sazí v komíně.

Vnější tvárnice jsou vyrobeny z lehčeného betonu a nebo ve variantě jednodílných cihelných bloků. Tyto materiály zaručují vynikající protipožární vlastnosti těchto komínových systémů. Další výhodou je, že tvárnice jsou vysoké pouze 25 cm, takže jsou lehčí a lépe se s nimi manipuluje, než se standardními komínovými tvárnicemi jiných výrobců. Naše tvárnice jsou přesné, takže se zdí na lepidlo, což opět zjednodušuje a zrychluje zdění komínu.

Image 1
 

Easy SINGLE (SINGLE STONE)

Komínový systém Easy SINGLE je jednovrstvý zděný komínový systém, určený pro pevná paliva vhodný nejen pro občasně užívané stavby jakými jsou chaty, chalupy, venkovní krby, altány s grilem, udírny apod., ale také rodinné domy. Jeho obrovskou výhodou je jednoduchá montáž, kterou bravurně zvládne i naprostý laik. Komín Easy SINGLE je tvořený betonovou tvárnicí, která má vnitřní průměr 180 mm a otvor pro dopojení kouřovodu 150 mm.

V poslední době jsou ve větší oblibě kamna a kotle na peletky. Tyto spotřebiče jsou velmi specifické a odvod spalin od těchto spotřebičů musí být také specifický. Naše firma vyslyšela požadavky trhu a nabízí odkouření, které je primárně určeno pro dopojování peletkových spotřebičů.

Image 2

PL

Jedná se o jednovrstvý ocelový systém s tloušťkou stěny 1,2 mm, opatřený černou povrchovou úpravou odolnou proti působení vyšších teplot, který se spojuje pomocí hrdlových spojů s těsněním, což mu zaručuje odolnost proti přetlaku, ale hlavně odolnost proti pronikání kondenzátu, který by esteticky znehodnocoval dojem z moderně vypadajících kamen.

Systém PL se může použít nejen pro dopojení kamen ke komínu, ale může se také použít jako komínové vložky pro dodatečně vložkovaný komín.

Pokud hovoříme o dopojování spotřebičů na pevná paliva na komíny, nemůžeme opomenout námi nabízený systém KH.

Image 3

KH

Jedná se o jednovrstvý ocelový systém s tloušťkou stěny 1,5 mm opatřený kvalitní černou povrchovou úpravou odolnou nejen proti působení vyšších teplot, ale i proti poškození např. poškrábáním apod. Jednotlivé prvky se spojují pomocí nátrubkových spojů, takže vnější linie spoje je krásně rovná a spoj není na pohled patrný.

Image 4

Firemní článek