+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

SPIDER – GIACOMINI, Systém podlahového vytápění s nízkou stavební výškou

19.01.2021 Firma: GIACOMINI CZECH, s.r.o. Časopis: 8/2020 , 7/2019

Je doba rekonstrukcí starých bytových i nebytových prostor a investoři se často potýkají s problémem nedostatečného prostoru pro výstavbu teplovodního podlahového vytápění. Pro tyto případy společnost GIACOMINI S.p.A. vyvinula systém s celkovou stavební výškou od 25 mm. To dává potřebnou svobodu renovaci podlahového vytápění.

Image 1

Desky R979S z lisovaného polypropylenu tvořící rastr pro ukotvení trubek se samolepicí vrstvou na spodní straně se pokládají na stávající znivelovanou a penetrovanou podlahu. Trubka o vnějším průměru 16 mm umožňuje instalaci až 100 metrové smyčky, což snižuje počet vývodů na rozdělovači podlahového vytápění. Samonivelační hmota pak překryje profilovaný rastr o 3 mm. Výška rastru je 22 mm.

Image 2

Speciální systém podlahového vytápění si žádá i speciální požadavky na realizaci. A jaké jsou nejčastější dotazy týkající se systému SPIDER?

Jaká je možná celková stavební výška systému SPIDER?

Od 25 mm do 50 mm v závislosti na použité samonivelační hmotě.

Image 5

Mohu systém použít na jakékoliv podklady?

Podklad musí být pevný, znivelovaný a zbavený nečistot. Při použití na pružný podklad je zásadní podmínkou předchozí posouzení a konkrétní výpočet průhybů konstrukce při provozním zatížení statikem. Dále je nutné dodržovat montážní pokyny popsané v technické dokumentaci.

Image 3

Jaká je spotřeba hmoty na 1 m2?

Množství hmoty ovlivňuje zvolená rozteč potrubí. Uvedené hodnoty platí pro trubku o průměru 16 mm a překrytí desky o 3 mm. (celková výška 25 mm)

Jaká je optimální rozteč potrubí?

Dle provedených zkoušek je optimum 100 mm.

Image 4

Jaké jsou výhody systému SPIDER oproti běžnému podlahovému vytápění?

V první řadě celková stavební výška, ve druhé pak rychlá reakce na změnu požadované teploty. Rychlý náběh, krátká setrvačnost a v neposlední řadě nižší teplota otopné vody.

Firemní článek