+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Přijďte se seznámit s tepelnými čerpadly Buderus

Investice do tepelného čerpadla je vkladem do budoucna, proto je nezbytné se na přeplněném trhu vyznat a vybrat si partnera, který bude investorovi oporou.

Koupi zařízení jakým je tepelné čerpadlo, by měl předcházet uvážený výběr, který nebude mít jako jediný parametr cenu. V rámci zvyšování kvality nabízených služeb otevřela značka Buderus začátkem září nové školicí středisko, které neslouží pouze k zaškolování servisních partnerů, ale také jako místo, kde si investor může spolu se svým montážníkem, projektantem a pracovníkem technické podpory Buderus svůj projekt upřesnit. A co je nejdůležitější, investor má možnost si zařízení na místě prohlédnout u funkčně zakomponovaných tepelných čerpadel země-voda resp. vzduch-voda.

Image 1Obr. 1 • Praktická práce s instalovanými tepelnými čerpadly

Školicí centrum se nachází na Průmyslové ulici v Praze Štěrboholích, v místě sídla společnosti Bosch Termotechnika, jejíž součástí je značka Buderus od roku 1997. V areálu je vybudován primární okruh pro ­tepelné čerpadlo typu země-voda v rozsahu třech zdvojených vrtů, každý v délce 103 metry. Primární okruh je doplněn průhlednou šachtou rozdělovače jednotlivých vrtů pro demonstraci fungování primárního okruhu, který je nedílnou součástí každého tepelného zařízení. Jelikož je značka Buderus, jako jedna z mála na českém trhu, orientována na dodávku systému jako celku, získá zájemce o zařízení ucelené informace o všech nedílných součástech daného systému.

Image 2Obr. 2 • Srdce systému země-voda WPS 3. generace 17-1

Hlavní součástí okruhu tepelného čerpadla země-voda je pak zařízení, které vstupuje na český trh jako špička ve svém oboru v podobě třetí generace Buderus Logatherm WPS a to o nominálním výkonu 17 kW. Tepelné čerpadlo je doplněno jednotkou pasivního chlazení. Díky tomuto řešení je uspokojena jak potřeba na pokrytí tepelných ztrát v zimním období, tak na pokrytí přebytku tepla v průběhu letního období.

Image 3Obr. 3 • Kompaktní tepelné čerpadlo vzduch-voda, nejtišší ve své třídě

V atriu administrativního areálu se pak nachází venkovní jednotka kompaktního tepelného čerpadla Logatherm WPL o nominálním výkonu 10 kW. Jednotka je začleněna do otopné soustavy školicího centra a umožňuje demonstrovat tichost a preciznost daného zařízení. U žádného jiného zařízení není fyzická ukázka tak užitečná jako v tomto případě, jelikož hlučnost zařízení respektive jeho tichý chod je nejlepší osobně zažít.


Váháte-li zda je značka Buderus ta správná volba, není nic jednoduššího než si domluvit schůzku v našem školicím středisku přes kontaktní údaje na www.buderus.cz nebo na telefonu +420 272 191 105.
U nás máte vždy dveře otevřené.

Firemní článek