+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Nová řada nástěnných plynových kondenzačních kotlů ACV NEXTRA

14.01.2022 Firma: ACV - ČR, spol. s r.o. Časopis: 8/2021 , 4-5/2021

ACV navrhuje, vyrábí a distribuuje technická řešení pro přípravu teplé vody a aplikace pro vytápění komerčních a rezidenčních budov od roku 1922. V dnešní době ACV nabízí inovativní produkty, které splňují všechny požadavky pro pohodlí v dodávkách teplé vody. Díky naší špičkové patentované technologii nabízíme spolehlivá, efektivní, ekonomická a ekologická řešení.

Image 1

V současné době ACV uvádí na trh zcela nový plynový kondenzační kotel NEXTRA. Kotel je určen pro využití v komerčních kotelnách s výkony od 40 kW. Kotle Nextra jsou k dispozici s výkony 40, 60, 70, 80, 100 a 120 kW a jsou navrženy tak, aby zajistily splnění všech požadavků na instalace otopných soustav. Kotel má robustní litý tepelný výměník z hliníko- křemíkové slitiny. Kotle splňují požadavky pro třídu NO6. Zajišťují vysokou účinnost až 110 %, modulaci 5 : 1. Ovládání kotle je intuitivní. Menu je v českém jazyku. Kotle NEXTRA nabízí širokou možnost doplňkových regulačních prvků včetně kaskádových modulů, instalačních rámů a kaskádových odtahů spalin (vestavěná zpětná klapka pro odvod spalin). Pro usnadnění servisních prací je kotel přístupný ze tří stran.

Regulační sady VARICAN umožňují kaskádové ovládání z ovládacích prvků kotle Nextra. Sada rozšiřujícího modulu je schopna řídit 2 směšované okruhy. Při použití více modulů je možno rozšířit i na více směšovaných okruhů (použití až 4 sad). Další možností je ovládání teploty prostoru regulací OPENTHERM. Samozřejmostí je možnost řízení čidlem venkovní teploty, zapojení prostorového termostatu či použití čidla pro přípravu teplé vody.

Pro instalace, které vyžadují flexibilní dodávku výkonu, lze do kaskády instalovat až 4 kotle Nextra. U této modulární možnosti je možný výkon až 360 kW. Pro zapojení kotlů do kaskády je možno zvolit deskový výměník nebo anuloid. Dále je možné doplnit instalaci o připojovací kolek­tory s kompletním příslušenstvím a izolací.

Nová řada kondenzačních plynových nástěnných kotlů ACV NEXTRA je vhodným doplněním zařízení pro komfortní přípravu teplé vody a vytápění komerčních prostorů od společnosti ACV.

Image 2

Firemní článek