+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Dostatek teplé vody pro děti v MŠ Hrabina

16.09.2022 Firma: QUANTUM, a.s.

Základní škola a mateřská škola Český Těšín Hrabina, p.o. má několik provozů, kde jsou rozmístěny plynové ohřívače vody. V základní škole se tyto ohřívače používají jednak pro ohřev teplé užitkové vody v rámci jídelny, která připravuje 250 jídel denně, dále pak pro umyvadla a sprchy v tělocvičně či školníkův byt. V mateřské škole je třeba zajistit ohřev TUV pro kuchyň, ale také do sprch a umyvadel. 

Image 0

PŮVODNÍ STAV / PROBLÉMY

  • Dle informací od školníka byly v jednotlivých provozech postupně vyměňovány plynové ohřívače různých výrobců po cca pěti letech
  • Ohřívač 300P CA tekl
  • Důvod 1 – Nevhodně navržený, poddimenzovaný ohřívač
  • Důvod 2 – Zanedbaný servis
  • Z uvedeného je zcela zřejmé, že výběr plynového spotřebiče, montáž i následný servis je vždy nutné řešit s profesionální firmou.

DOPORUČENÉ ŘEŠENÍ QUANTUM

Zásadní vliv na doporučení adekvátního plynového ohřívače v MŠ měl počet jídel, které se denně připravují. Rovněž bylo třeba mít na zřeteli, že v této mateřské škole jsou umístěny děti velmi malé, již od dvou let. Právě proto je zde nutná zvýšená hygiena dětí.

Q7EU-100-NRRS je kvalitní stacionární zásobníkový ohřívač vody s odtahem spalin do komína. Navržený typ ohřívače má výkon 16,6 kW a objem zásobníku 358 l. V případě pravidelného odběru zvládne za hodinu dohřát 740 l vody o 28°C. To v tomto případě využijeme při denním provozu kuchyně a současné spotřebě teplé vody v rámci hygieny dětí.

Image 1

Ohřívač byl umístěn v úklidové místnosti, kde bylo možno bez problémů zajistit nasávání vzduchu. Pro odvod spalin byl využit stávající komín, který nebylo nutné nově vyvložkovat, pouze se upravilo napojení ohřívače.

PODĚKOVÁNÍ

Ředitel ZŠ a MŠ Český Těšín Hrabina Mgr., Bc. Richard Zajac se vyjádřil k realizovanému projektu následovně:

„Děkuji firmě QUANTUM, a.s. za velmi vstřícný a profesionální přístup, technickou podporu v řešení situace s ohřívačem vody, kdy nám stávající ohřívač vody po krátké době používání začal téct.  Po několika konzultacích došlo k doporučení kotle se správnou kapacitou a následně k jeho výměně. Chci ocenit velmi rychlý přístup, který byl potřeba z důvodů zachování provozu mateřské školy. Vše proběhlo hladce a s profesionálním přístupem.”

Firemní článek