+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

ZZHP – nový rychlý grafický software

29.10.2020 Firma: GIACOMINI CZECH, s.r.o. Časopis: 6/2020

Ruku v ruce se vzrůstajícími nároky na projektanta, jeho odbornost a profesní znalost, narůstá i tlak na zrychlení projekčních prací. Navíc se zrychluje technický vývoj a projektant musí vstřebávat velké množství novinek tak, aby udržel krok s moderními trendy. Vzhledem k náročnosti a zodpovědnosti profese projektanta, jednoduše není možné zrychlit proces vytvoření projektu, bez možnosti „automatizovat“ některé dílčí práce. Jednou z cest, jak toho dosáhnout, je mít k dispozici projekční program.

Tím do jisté míry máme vyřešeno i udržování přehledu o nabídce trhu a souvisejících technických parametrech. Provozovatel programu sám pravidelnými aktualizacemi udržuje krok s technickým rozvojem, platnou legislativou a vývojem nových výpočtových norem. Projektant navíc má možnost být ve spojení s výrobci pro využití technické podpory.

Programů je na trhu samozřejmě více, zastavíme se ale u nabídky zcela nového grafického programu s označením ZZHP. Pochází z osvědčené „dílny“ firmy PROTECH. Jedná se v podstatě o nadstavbu hojně využívaného zaběhnutého projekčního softwaru.

Image 1

Program je určený v současné době pro tvorbu projektové dokumentace teplovodního podlahového vytápění ve 2D zobrazení. Finišují práce na doplnění modulem pro projektování sálavého stropního chlazení a vytápění (GKCS).

Image 2

SW umí pracovat s půdorysnými podklady ve formátu DXF, navíc je na něm možné pracovat s pozadím ve formátu JPEG. Můžeme tedy bez problémů pracovat s výkresem v papírové formě naskenovaného do formátu JPEG.

Image 3

V zásadě jednoduché, intuitivní, uživatelsky příjemné ovládání z něj dělá žádaný projekční SW. Přitom zanechává projektantovi možnost kreativity v jeho vlastním rozhodování. U zmíněné SW firmy je pro nás už zaběhnutou samozřejmostí, že i při jednoduchosti programu zaručuje naprosto korektní výpočet a návrh. I tak většina veličin a vypočítaných hodnot je editovatelná, právě pro možnost doslova si s projektem „hrát“. Když navíc připočítáme rychlost, s jakou se dá postupovat od zadání až k exportům, je jasné, že se projektantovi do rukou dostává zajímavý nástroj. Export hotového projektu je možný buď uložením do souboru ve formátu DXF i JPEG, nebo odesláním na tiskárnu.

Software je možné stáhnout zde zdarma.

Minimální konfigurace PC:

  • OS Microsoft Windows Vista/7/8/10, podporovány verze 32 i 64bit.
  • Procesor 1 GHz a rychlejší, RAM 1 GB.
  • Potřebné místo pro instalaci na disk 500 MB.

V neposlední řadě nabízíme možnost zaškolení (základní ukázka práce s grafickým programem), na vyžádání rovněž na www.giacomini.cz/kontakty.

Firemní článek