+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Větrání bazénových prostor

24.05.2022 Firma: C.I.C. JAN HŘEBEC s.r.o. Časopis: 2/2022

C.I.C. Jan Hřebec s.r.o. je tradiční česká společnost, která na celosvětový trh dodává vzduchotechnické, klimatizační a bazénové jednotky. Sídlo naší společnosti leží ve městě Dobříš v bývalém areálu Rukavičkářských závodů Dobříš. Pro více informací nebo naše kontaktování neváhejte navštívit náš web www.cic.cz.

V krytých bazénových prostorech je mnoho faktorů, které se navzájem ovlivňují. Pro optimální vzduch v prostoru je důležité navrhnout správný druh vzduchotechnické jednotky.

Nejčastější volbou je jednotka řady H-Pool, která je speciálně navržena pro větrání bazénů. Jde o jednotku se zpětným získáváním tepla deskovým výměníkem, integrovaným tepelným čerpadlem pro odvlhčování. A je určená pro vzduchový výkon 1850–23 000 m3·h–1.

Nejnovější variantním řešením naší řady H-Pool je venkovní provedení. Vše díky speciálním úpravám a vnějšímu obalu celé jednotky.

Image 1
Image 2

 

Pro menší prostory určené k odvlhčování je využívána jednotka H-Uni. Jedná se o univerzální kompaktní jednotku se zpětným získáváním tepla deskovýmnvýměníkem a tepelným čerpadlem pro ohřev, chlazení a odvlhčování. Optimální vzduchový výkon je 1500–4500 m3·h–1. Díky jednotce H-Uni dostala naše společnost ocenění Vizionář 2015.

Image 0
Image 3

 

Jako doplňující jednotku k jedné z hlavních odvlhčovacích jednotek se nejčastěji volí řada H-Block, která je v kompaktním provedení s deskovým nebo rotačním zpětným získáváním tepla. Vzduchový výkon je v rozmezí 2000–8000 m3·h–1.

Další volbou je sestavná jednotka řady H / HL, která se vzduchovým výkonem 2000–100 000 m3·h–1 lze navrhnout dle přání projektanta. Výhodou je vysoká va-
riabilita provedení jednotek.

Všechny jednotky naší výroby mohou být ovládány autonomním řídicím systémem H-Control.

Image 4

Image 5

Příklad instalací vzduchotechnických jednotek pro bazénové prostory.

Image 6

Image 7

Firemní článek