+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Thermia Mega S-E; nový přírůstek do rodiny tepelných čerpadel Thermia Mega

30.01.2023 Firma: THERMIA - IVAR CS spol. s r.o. Časopis: 8/2022

Tepelná čerpadla se zejména v rezidentním sektoru (byty a rodinné domy) těší stále větší popularitě a není tedy divu, že v současné době vzrůstá i zájem investorů z oblasti větších nemovitostí. Vytápění pomocí obnovitelných zdrojů energie totiž přináší významné úspory jak energetické, tak i finanční. Nově navíc vzniká požadavek na nezávislost na zemním plynu, který tepelná čerpadla naprosto splňují.

Image 2Obr. 1 • Thermia Mega – displej

A není to pouze vytápění a příprava teplé vody, ale také chlazení, které je nezbytností u tepelných čerpadel instalovaných do moderních budov. Dnešní budovy vybavené rozsáhlými skleněnými plochami místo zdí nebo velkými okny vyžadují vytápění v zimě a chlazení v létě z důvodu významné tepelné zátěže. U velkých moderních budov s centrálním řízením se navíc objevuje nutnost spolupráce tepelného čerpadla s nadřazenou regulací BMS (Building Management System).

Zemní tepelná čerpadla Thermia MEGA disponují špičkovými technologiemi, jako je proměnný topný výkon, nový kompletně inovovaný řídicí systém, příprava teplé vody pomocí Hot Gas, BMS, Smart Grid a vyznačují se následujícími hlavními vlastnostmi:

  • Skvělý roční topný faktor (SPF, SCOP) díky inovativní technologii.
  • Inteligentní řídicí systém s dotykovým displejem spolupracující s frekvenčním měničem kompresoru (PID), navíc s možností propojení s nadřazenou regulací BMS a dálkovým monitorováním Thermia Online.
  • Nízká hladina hluku.

Poslední dobou přibývá i instalačních požadavků od soukromých investorů vlastnících velké rezidence, kde by standardní tepelná čerpadla pro rezidentní sektor s výkonem do cca 18 kW výstupního výkonu nestačila. Na tento požadavek jsme schopni reagovat a v následujících řádcích představíme novou verzi Thermia MEGA S-E, určenou speciálně pro luxusní rezidentní sektor, založenou na stávajícím úspěšném modelu Mega S.

Image 1Obr. 2 • Mega S-E

Nové zemní tepelné čerpadlo Mega S-E je vybaveno novými komponenty, které zjednodušují instalační náročnost a poskytují vše potřebné pro efektivní a komfortní vytápění luxusních rezidencí. Do skříně tepelného čerpadla je nově umístěn přepínací ventil pro přípravu teplé vody, vestavěný pomocný ohřev o výkonu 15 kW rozdělený do tří kroků: 5 kW, 10 kW a 15 kW a byla přidána i samostatná elektrická skříň pro ochranu proti přehřátí. Pro připojení tepelného čerpadla je použita horní strana čerpadla přístupná ve všech instalačních pozicích, na horní straně tepelného čerpadla jsou nově i přípojky teplé vody, které je nutno napojit na externí volně stojící zásobníkový ohřívač teplé vody. Tím se z Mega S-E stává horký kandidát na zdroj tepla pro vytápění, přípravu teplé vody a chlazení rezidencí s tepelnou ztrátou cca od 20 do 35 kW, navíc s adekvátním příslušenstvím nabízí i funkci ohřevu bazénové vody.

Image 0

Neváhejte a zjistěte si více informací na našem webu https://www.ivarcs.cz/katalog/tepelna-technika/tepelne-cerpadlo-ivar-hp-mega-zeme-voda-p142111/

Firemní článek