+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Témata, která hýbou světem stavebnictví – Stavební veletrhy Brno

27.02.2018 Firma: VELETRHY BRNO, a. s. Časopis: 1/2018

Od 25. do 28. dubna 2018 se na brněnském výstavišti konají Stavební veletrhy Brno, které jsou jak tím pravým místem pro představení nových technologií a technických řešení, tak i místem setkáním odborníků ze všech oborů stavebnictví a technického zařízení budov. Souběžně se zde uskuteční veletrh DSB – Dřevo a stavby Brno, veletrh nábytku a interiérového designu MOBITEX a veletrh chytrých řešení pro města a obce URBIS SMART CITY FAIR.

Na jednom místě tak budou k dispozici novinky a trendy jak pro samotnou stavbu, rekonstrukci, tak i pro výběr kvalitního a zdravotně nezávadného nábytku a vybavení interiéru.

Image 0

Stavební veletrhy Brno se budou věnovat hned několika tématům, která jsou v současné době aktuální nejenom ve světě stavebnictví. Hlavním tématem, které se bude prolínat jak výstavními expozicemi, tak i doprovodným programem a nezávislým poradenstvím je problematika Stavebnictví 4.0. Stranou pozornosti nezůstane ani udržitelnost života v krajině a ve městech. Dalším tématem bude více než aktuální problematika dotačních titulů zaměřených na energeticky úsporné stavění a rekonstrukce. Nebude chybět ani prezentace činnosti cechů a jiných odborných společenstev.

Image 1

Inteligentní a zdravá domácnost v praxi

Audiovizuální technika, špičkové domácí spotřebiče a stylový nábytek jako součást moderního, pohodlného a bezpečného domu s možností ovládání jednotlivých atributů prezentovanými řídicími systémy. To vše bude nejenom k vidění, ale především k vyzkoušení v reálných podmínkách na expozici v pavilonu F. Ta bude představovat vzorovou inteligentní domácnost, kde můžete tabletem nebo telefonem ovládat například domácí spotřebiče, osvětlení nebo tepelné čerpadlo. Projekt představí také elektromobil integrovaný do energetiky domu jako kompenzátor výkyvů spotřeby, nabíjený solárními panely spolu s hlavními bate­riemi domu.

V letošním roce bude k vidění funkční schéma zapojení dílčích atributů. Součástí bude také odborný doprovodný program pro architekty a projektanty a poradenské centrum pro zájemce z řad široké veřejnosti. Partnery projektu jsou společnosti ABB, Jasyko, Pražská energetika a Veletrhy Brno.

Image 2

Praktická ukázka rekonstrukce bytu

V současné době jednáme s významnými partnery o představení problematiky rekonstrukce panelového bytu v praxi. Projekt bude nachystán tak, aby návštěvník měl možnost tuto problematiku přímo na výstavišti zažít. Renomovaní odborníci jej provedou jednotlivými kroky tak, aby věděl, na co se má připravit a na co je dobré se zaměřit. Praktické ukázky budou doplněny solitérními ukázkami správných technických postupů.

Firemní článek