+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

NOVINKA – Automatický peletový kotel GEKOPELL 20 a 25 kW

15.12.2017 Firma: KOVARSON s.r.o. Časopis: 7/2017

Automatický peletový kotel GEKOPELL 20–25 kW určený pro spalování dřevních pelet s automatickým zapálením, vyhasnutím a čištěním komory hořáku. Kotel má účinnost 91 % a splňuje nejpřísnější emisní třídu číslo 5 a také parametry EKODESIGNU. Brzy bude zařazen i do seznamu kotlů určených pro kotlíkovou dotaci.

Image 1

Kotel je svařenec, kde vnitřní část tělesa kotle je svařena z 6mm oceli a kritická místa jsou zesílena 8mm ocelí. Výměník tělesa kotle se skládá z horizontálního a vertikálního výměníku a dochází tak k dokonalému předávání tepla do vody s vysokou účinností.

Hořák ze 4mm nerezové oceli má konstrukci uzpůsobenou tak, že je schopen díky keramickému zapalovači pelety sám zapálit. Pomocí optického čidla lze detekovat plamen a kontrolovat spalování. Ventilátor, který podporuje spalování, je také schopen si sám vyčistit pec hořáku vyššími otáčkami. Palivo je dodáváno do pece hořáku šnekem, který je řízen samostatným motorem a do šneku je palivo podáváno ze zásobníku přes turniket, který chrání celý systém proti zpětnému prohoření a je řízen vlastním motorem.

Spalování funguje plynulou modulací výkonu od 30 do 100 %, tak aby kotel držel pořád nastavenou teplotu.

Kotel je ovládán nejmodernější řídicí jednotkou s tlačítkovým nebo dotykovým displejem. Jednotka má automatickou modulaci výkonu dle potřeby otopné soustavy. Možnost řízení servopohonu 2 ventilů a čerpadel v základní výbavě. Jednotku lze dovybavit pokojovým termostatem, ekvitermní regulací, či ovládáním přes internet.

Kotel se vyrábí jako kompakt s vestavěným 230litrovým zásobníkem nebo s externím zásobníkem, kdy palivo je dodáváno pomocí druhého šneku o maximální délce 3 m z externího zásobníku. Tyto zásobníky jsou vyráběny v různých velikostech dle prostoru a možností kotelny. Poslední možností podávání je pneumatické podávání pelet z externího skladu na vzdálenost až 20 m. Kotel má vestavěný zásobník s čidlem hlídání výšky paliva a při snížení hladiny automaticky doplní vestavěný zásobník z externího skladu.

Kotel je možné vybavit lambda sondou pro dokonalé spalování, lepší regulaci spalování a nižší spotřeby paliva. Dále lze také dovybavit automatickým odpopelněním pro vynášení popela z kotle jednou za měsíc.

Hlavní přednosti:

  • samozápal dřevních pelet
  • automatické čištění hořáku ventilátorem
  • vestavěný turniket proti prohoření
  • ocelový výměník 6/8 mm
  • nejmodernější řídicí jednotka kotle
  • hmotnost tělesa 342 kg
  • certifikováno v ČR


Více informací o novém kotli GEKOPELL získáte na: www.kovarson.cz, info@kovarson.cz, tel.: +420 724 056 007

Firemní článek