+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Hydraulické sestavy PrimoBox

12.08.2022 Firma: AFRISO spol. s r.o. Časopis: 4-5/2022

Kompaktní hydraulické sestavy PrimoBox ve skříních jsou hotová, elegantní a osvědčená řešení, která šetří místo ve vaší kotelně.

Image 1

PrimoBox nahrazuje složité instalace hydraulickými spojkami, rozdělovači, výměníky a směšovacími systémy. Lze jej namontovat jak na omítku, tak i pod ni. Díky sadám PrimoBox vytvoříte na stěně kompaktní kotelnu uzavřenou v estetickém plášti.

Image 2
 

Sestavy Primobox se skládají ze 3 sad AHB, AJB, AZB. Sestavy lze montovat jako celek nebo samostatně.

Image 3

  • AHB - Separační sady s deskovým výměníkem AHB řady 600 jsou kompaktní prefabrikovaným řešením, které umožňuje rychlé a pohodlné spojení dvou zdrojů tepla do jednoho topného systému. Lze s nimi napojit například teplovodní krbovou vložku, instalovanou v otevřeném systému s uzavřeným topným systémem, nebo například kotelna pelety s plynovým kotlem.
  • AJB - Sada AJB 110 slouží pro vzájemné propojení sad AHB a AZB. Skládá se z vhodně sladěné rozteče připojovacího potrubí, uzavíracích ventilů a kovové skříně s tepelnou izolací.
  • AZB - Sady PrimoBox AZB s termohydraulickou spojkou jsou určeny pro hydraulické oddělení zdroje tepla a dvou nebo tří topných okruhů. Jednotlivé zóny lze dodat jak s přímými okruhy bez směšování, tak se směšovanými okruhy. Lze jej instalovat samostatně bez sady AHB+AJB.

Sada pro kondezační kotel PrimoBox ACB

Image 4

  • PrimoBox ACB je hydraulická sada pro řízení dvou topných zón s různými teplotami přívodu, kde jeden z okruhů je přímý a druhý je směšovací.

Použitím sady PrimoBox ACB 910 získáme mnohem větší teplotní spád. Větší teplotní spád nám zvyšuje účinnost kondenzačních kotlů. Je to mj. díky speciálnímu 6ti cestnému ventilu, který ovládá servopohon nebo regulátor. Jedná se o řešení určené pouze pro plynový kondenzační kotel.

Schémata zapojení instalací:

Image 0

Více informací na www.afriso.cz nebo přímo konzultujte s našimi obchodnimi zástupci.
Firemní článek