+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Geberit DuoFresh – svěží vzduch ve Vaší koupelně

01.12.2015 Firma: GEBERIT spol. s r.o Časopis: 8/2015

Nepříjemný zápach v koupelně nebo na záchodě se stává minulostí. Přinášíme Vám řešení v podobě jednotky odsávání zápachu Geberit DuoFresh, která eliminuje zápach přímo v místě jeho vzniku, tedy ve WC míse.

Splachovací nádržka, která odstraňuje zápach

Geberit DuoFresh funguje na překvapivě jednoduchém principu. Vzduch je splachovací trubkou nasáván přímo z WC mísy, zbaven zápachu pomocí filtru s aktivním uhlím a přes otvory kolem splachovacího tlačítka je vypouštěn zpět do místnosti.

Image 0Obr. 1 • Geberit DuoFresh – odsávání zápachu z WC mísy

Systém Geberit DuoFresh se skládá z montážního prvku Geberit Duofix pro WC s připojením pro odsávání zápachu a ovládacího tlačítka splachování Geberit Sigma40. Vše, co potřebujete k instalaci, je přívod elektřiny. Žádné dodatečné stavební úpravy nejsou nutné. Dokonce i upevňovací materiál zůstává stejný jako u běžného montážního prvku. Systém funguje nezávisle na venkovním vzduchu. Není napojený na potrubí vzduchotechniky ani žádné jiné zařízení.

Designové tlačítko splachování Sigma40

Součástí tlačítka splachování Geberit Sigma40 je elektronická řídicí jednotka, uhlíkový filtr a integrovaná souprava pro dezinfekční tablety. Jednotka odsávání zápachu se aktivuje manuálně – zmáčknutím speciálního tlačítka, zabudovaný spínač po 10 minutách ventilátor automaticky vypne. Tlačítko Sigma40 je dostupné v pěti barevných variantách s povrchem ze skla nebo z plastu.

Image 1Obr. 2 • Jednotka odsávání zápachu se aktivuje nenápadně umístěným tlačítkem

Ekologicky šetrné

Odsávání zápachu není jen věc osobního pohodlí. Má rovněž významný ekologický dopad. Geberit DuoFresh během celého roku spotřebuje jen zhruba 5 procent energie, která se ztrácí, když v zimě několikrát denně mírně otevřete na 10 minut okno. Tak například čtyřčlenná rodina, která nechá čtyřikrát denně pootevřené okno po dobu 10 minut, ztratí ročně zhruba 44 kWh energie. Při použití odvětrávací jednotky Geberit ­DuoFresh významně klesá potřeba větrat. Ta stejná rodina v takovém případě spotřebuje pouhé 2 kWh ročně na provoz jednotky integrované ve splachovací nádržce, tj. 20krát méně energie ve srovnání s větráním přes mírně pootevřené okno.


Více informací naleznete na www.geberit.cz/duofresh

Firemní článek