+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Evoluce v plynových ohřívačích vzduchu Aermax: bez pilotního hořáku, menší rozměry a připraven pro vodík

04.06.2024 Firma: 4HEAT s.r.o. Časopis: 2/2024

Představujeme vám novou generaci plynových ohřívačů vzduchu Aermax, které nyní přicházejí s označením LKN a LRN a přinášejí s sebou celou řadu inovací a vylepšení pro ještě účinnější a hospodárnější provoz. Tato novinka vychází z osvědčených kondenzačních modelů LK (Aermax Kondensa) a plynule modulovaných LRP (Aermax Rapid PRO). Obohatili jsme je o řadu technických novinek, které posouvají možnosti vytápění na zcela novou úroveň.

Image 0

Apen Group a 4heat – silné spojení, které trvá více jak dekádu. Díky tomu se společně podílíme na vývoji plynových ohřívačů vzduchu. Přímo Apen Group má vlastní R&D oddělení s testovací laboratoří, kde pracují vědečtí a techničtí specialisté, kteří neustále a systematicky zkoumají a experimentují s cílem inovovat a vylepšovat jednotky Aermax. Každý rok navštěvuje technik z 4heat toto oddělení v Itálii a sděluje poznatky a požadavky z českého a slovenského trhu a od našich a spolupracujících montážních a servisních techniků. Tato soustavná práce garantuje, že plynové agregáty Aermax nejsou zastaralá a vždy plně vyhovují nejnovějším předpisům a standardům. Například EcoDesign 2021 jsme splňovali již 5 let před začátkem platnosti!

Jednou z klíčových inovací je zavedení přímého zapalovacího hořáku, který eliminuje nutnost použití pilotního hořáku. Celá sestava využívá společnou zapalovací a ionizační elektrodu. Díky využití jediné elektrody pro zapalování i detekci plamene dochází k výraznému snížení servisních nákladů a redukci potřeby náhradních dílů, což zvyšuje komfort uživatelů a efektivitu práce servisních techniků.

Dalším výrazným vylepšením je nová Venturiho trubice, nyní vyrobená ze speciální slitiny hliníku, kterou vyvinul přímo výrobce Apen Group. Tato trubice zajišťuje optimální a bezpečné smíšení vzduchu a plynu, čímž podstatně zvyšuje efektivitu spalování, zvyšuje účinnost a zároveň zajišťuje vyšší bezpečnost. Servisní techniky potěší, že k plynovému ventilu je mnohem snazší přístup.

Image 1

Inovace jednotlivých komponent hořáku

Navíc byly jednotky vybaveny modernizovanou deskou elektroniky, která zlepšuje celkovou efektivitu provozu, urychluje komunikaci a nabízí praktický konektor pro snadné napájení.

Velkou novinkou je, že nové jednotky AERMAX jsou certifikovány pro provoz se směsí zemního plynu a vodíku až do 20 % (Hydrogen Ready, podle technické specifikace UNI TS 11854). Což znamená, že jsou plně připraveni na budoucnost a její výzvy a požadavky trhu v oblasti ekologie a udržitelnosti. Zároveň jsme ohřívač vzduchu konstruovali s ohledem na specifické vlastnosti vodíku a s bezpečnostními prvky, abychom minimalizovali riziko nehod či úniků. Tak jako tolikrát v minulosti, jsme i nyní připraveni na regulace a nařízení, které teprve přijdou.

Změna velikosti AERMAX Kondensa a Rapid

Kromě technických inovací se můžeme těšit také na menší rozměry a nižší hmotnost jednotek, které při zachování vysokého výkonu nabízejí úsporu místa a snižují náklady na transport. Pro servisní a montážní techniky to také znamená výrazně snazší manipulaci se zařízením, zejména během instalace zařízení.

Nové modely s označením LKN a LRN, mezi něž patří LKN020, LKN035 a LRN018, LRN028, LRN035, LRN045, přinášejí to nejlepší řešení pro vytápění vašich prostor s maximální efektivitou a minimalizací provozních nákladů. Oba modely, LKN a LRN, jsou již na trhu k dispozici.

Vstupte společně s námi do nové éry vytápění s produkty Aermax a užijte si nejen komfort a úsporu, ale i vynikající výkon na špičkové technologické úrovni.

Potřebujete zlepšit tepelný komfort v hale? Nebo vyměnit staré žluté jednotky AERMAX AE? Napište nám, nezávazně s vámi projdeme vaši halu nebo projekt a navrhneme řešení.

Jste servisní nebo montážní organizace a řešíte vytápění hal? Nemusí to být pravidelně, stačí i občasné projekty. Pokud ano, rádi vám pomůžeme s návrhem (včetně přípravy projektové dokumentace).


Více informací o technických parametrech, výkonových řadách a další najdete na 4heat.cz/aermax 

Ozvěte se nám na vytapeni@4heat.cz a získejte pro sebe zajímavé obchodní podmínky a výhodnější ceny.

Firemní článek