+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Znáte novinky v produkci OPOP? Kotel na dřevo s nadstandardně velkou šachtou doplňují peletová kamna

10.01.2024 Firma: OPOP s. r. o. Časopis: 6/2023

Společnost OPOP z Valašského Meziříčí v letošním roce uvedla na trh hned dva nové produkty, které k vytápění používají biomasu. Jaké hlavní výhody mají nová kamna na pelety a kotel na dřevo H4EKO-D MAX?

Vytápění dřevem na MAX

Nová řada kotlů H4EKO-D s označením MAX se vyznačuje nadstandardně velkou násypnou šachtou o objemu až 201 litrů. Pohodlně se do ní vejdou polena dlouhá až 53 centimetrů, takže si majitelé ušetří spoustu času stráveného manipulací a řezáním dřeva.

Image 0

Naložené dříví vydrží dlouho hořet i díky vysoké účinnosti kotle až 90,5 %. Tyto kotle jsou se svým výkonem 25, 35, 42, 49 a 55 kW určené především pro vytápění rodinných domů a středně velkých objektů.

Řídicí elektronika v základu

Kotel má možnost modulace výkonu a chytrá řídicí jednotka ovládá nejen chod vytápění, ale i všechny další prvky otopné soustavy (např. směšovací ventily, čerpadla, přípravy TV nebo akumulační nádrž). Není potřeba tak vynakládat další finanční prostředky za řídicí systémy topného okruhu nebo ohřevu teplé vody. Odtahový ventilátor automaticky reguluje chod a výkon kotle.
Kotle H4EKO-D MAX splňují emisní třídu 5, podmínky ekodesignu a jsou zaregistrované v aktuálních dotačních programech.

Hydraulický set pro kotle H4EKO-D a H4EKO-D MAX

Další novinkou v produkci OPOP jsou hydraulické sety, které jsou zárukou správné funkčnosti kotle i celé otopné soustavy. Využití hydraulického setu navíc zkracuje čas při instalaci kotle a napojení na otopnou soustavu.
„Set je osazený termostatickým ventilem a čerpadlem tak, abychom zajistili ochranu kotle proti nízkoteplotní korozi. Bezpečnostní skupina obsahuje odvzdušňovací ventil, manometr a pojistný ventil 2,5 bar. Umožňuje připojit akumulační nádobu a bojler na přípravu teplé vody,“ vysvětluje Ing. Roman Boczek ze společnosti OPOP.

Automatická kamna – ideální doplňkový zdroj tepla

Zatímco kotel na pevná paliva může dokonale sloužit jako hlavní zdroj vytápění, designová kamna na pelety využijí domácnosti pro přechodná období nebo pro rychlé zvýšení teploty v místnosti. OPOP vyrábí svá automatická peletová kamna v rozmezí tepelného výkonu 2,6 až 6,5 kW. Hodí se tedy jak do moderních novostaveb, tak starších domů, na chaty i chalupy.

Image 1

„Topení v kamnech je plně automatické a poskytuje majiteli vysoký komfort při používání,“ upřesňuje Ing. Roman Boczek. „Do objemného zásobníku, který je skrytý za dvířky, se vejde 35 kilogramů pelet, což umožňuje až třídenní provoz bez přikládání. Zapálení paliva i vyhasínání probíhá zcela automaticky,“ dodává.

Teplo, které zdobí

Pomocí dotykového displeje lze nastavit až pět stupňů výkonu a také denní nebo týdenní program pro automatické vytápění. Díky tomu se majitelé po naplnění zásobníku nemusí o nic starat. Vzduch se rychle vytopí na požadovanou teplotu a obložení kamenem prodlužuje sálání tepla do místnosti.
Vzhledem k tomu, že se kamna často stávají dominantou interiéru, nabízí OPOP několik variant obkladového kamene. Zájemci si mohou vybírat ze dvou standardních odstínů a čtyřech barev na objednávku.

Jednoduchá obsluha peletových kamen

Kamna na pelety od OPOP mají také několik prvků, které usnadňují údržbu. Prvním z nich je automatické čištění hořákové misky během provozu za pomoci ventilátoru. Sklo zůstává čisté díky speciálnímu proudění vzduchu kolem dvířek a popel se sbírá do nádoby, která se snadno vyjímá.
Peletová kamna spadají do emisní třídy 5 a splňují podmínky ekodesignu. Jsou také zařazená v aktuálních dotačních programech.

Podrobnější informace: www.opop.cz
tel.: 571 675 240
OPOP s. r. o., Zašovská 750
757 01 Valašské Meziříčí

Firemní článek
Související produkty
Související časopisy