+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Vyvažování otopných i chladicích soustav

15.10.2018 Firma: GIACOMINI CZECH, s.r.o. Časopis: 6/2018

Stalo se už pravidlem, že společnost GIACOMINI S.p.A. přichází s inovativními myšlenkami a postupy do běžné praxe architektonických atelierů, projekčních kanceláří i realizačních firem. Většinou prostřednictvím odborného tisku nebo seminářů a školení. Na výstavách pak i pro širokou veřejnost. A právě prostřednictvím odborného časopisu jsme se rozhodli informovat o další připravované aktivitě.

V nedávné době jsme rozšířili sortiment výrobků pro hydraulické vyvažování soustav. Protože naše společnost vyvinula vlastní zařízení, bez kterého je funkčnost velkých, ale i malých potrubních soustav prakticky nemyslitelná, rozhodla se jít ještě dále. Zpracovat a vydat přehlednou, odbornou publikaci, zejména pro projekční sféru, která by shrnovala srozumitelným způsobem vše, co se této problematiky týká.

Image 1Obr. 1 • Zleva: R206A, R206AM, R206B, R206C, DB ventil

Je celkem logické, že s postupem doby a vývojem nových technologií se začaly zvyšovat nároky na přesnou regulaci soustav přesnějšími výpočty a sofistikovanějšími řešeními projektů. To samozřejmě vyvolává poptávku, jak po zařízeních s jejichž pomocí bychom byli schopni problém vyřešit, tak ale i po informacích, které umožní nebo zjednoduší orientaci ve vyvažování soustav. Tomu všemu by měla napomoci naše nová publikace. Vysvětluje, pojmenovává a shrnuje jednotlivé pojmy od základních požadavků na regulaci. Jinými slovy: „Proč regulovat, co použít a jak navrhnout“. Publikace nabídne přehled jednotlivých regulačních prvků – statické vyvažovací ventily, dynamické vyvažovací ventily a ventily pro regulaci diferenčního tlaku.

Image 2Obr. 2 • Rozdělovač s vyvážením diferenčního tlaku a individuálním měřením spotřeby tepelné energie

Součástí je také schéma návrhů jednotlivých zapojení, diagramy a vysvětlivky. Obsah je rozdělen do jedenácti kapitol, které popisují jednotlivé body vyvažování s ohledem na funkce soustav vytápění nebo chlazení.

Image 3Obr. 3 • Příklad zapojení

Cílem této publikace je nabídnout odborné veřejnosti materiál, ve kterém se jednoduše seznámí s problematikou hydraulického vyvažování soustav vytápění nebo chlazení. Budeme rádi, pokud tato publikace pomůže všem, kdo se v oboru pohybují, ať jsou to studenti, absolventi nebo kolegové z praxe a stane se v uvozovkách kuchařkou v tomto oboru. Publikace bude k dispozici začátkem roku 2019.

Image 4

Firemní článek