+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Vytápění dřevem v 21. století?

13.04.2021 Firma: OPOP s. r. o. Časopis: 1/2021 , 8/2020

Čím topit, když je plyn daleko?
I když se to na první pohled nezdá kotle na pelety a dřevo jsou skvělou a ekologickou alternativou.

Vybrat nejvhodnější technologii vytápění pro dům je někdy doslova oříškem. Z pohledu ceny a komfortu vychází výhodně vytápění plynovým kotlem, ale plynové trubky nevedou zdaleka všude. Elektrické vytápění je sice komfortní, ale poměrně drahé.

Image 1

Skvělou a ekologickou alternativou jsou kotle na pevná paliva, tedy zejména pelety nebo dřevo. Dnešní kotle na pevná paliva mají velmi vysokou účinnost a minimální emise. Čadící a zapáchající komíny jsou naštěstí jen smutnou minulostí.

Nejvyšší komfort nabízí pelety

K domovu patří příjemné vlídné teplo, ale starosti s přikládáním a údržbou kotle určitě ne. Z pevných paliv nabízí nejvyšší komfort vytápění automatické kotle na pelety. „Pelety stačí nasypat jednou za týden do zásobníku, nastavit vytápění odkudkoliv přes mobil a dál se není třeba vůbec o nic starat“, říká Roman Boczek, vedoucí obchodu firmy OPOP, která ve Valašském ­Meziříčí kotle vyrábí už 61 let.

Image 2

Ke špičkovým kotlům na pelety patří modelová řada Biopel Plus, která má vysokou účinnost, malou spotřebu a minimální emise. „Kotle Biopel umí přemýšlet za Vás, přikládat pelety podle potřeby a čistit se samy“, doplňuje Boczek. Dotovaný Biopel je k dispozici i ve verzi KOMBI, tedy jako kotel na pelety a dřevo, který vám umožní variabilně měnit zdroje vytápění přesně podle vašich potřeb. Nově je k mání také ve variantě MINI, která zabírá minimum prostoru. Je tak vhodná i do stísněných prostor, kde každý ušetřený centimetr přijde vhod.

V dnešní době peletám nahrává i jejich ekologičnost. Pelety totiž vznikají slisováním odpadních pilin a umožňují energetické využití jinak odpadního materiálu.

Image 3

Máte dřevo? Vytápějte dřevem

Pokud máte k dispozici dřevo, vytápět „polínky“ se doslova nabízí. Zplynovací kotel na dřevo H4EKO-D s ručním přikládáním vám zaručí jedny z nejnižších nákladů na vytápění. Fungování je jednoduché, stačí přiložit, zapálit a kotel topí. Zásobník na dřevo je velký, aby nebylo potřeba přikládat příliš často, a elektronika spolu s akumulační nádrží se postarají, abyste měli doma příjemnou a stabilní teplotu.

Image 4

Poctivé kotle OPOP z Valašska

Pokud vás zajímají kotle na tuhá paliva, zkuste se zeptat v OPOP. S žárem v srdci vyrábí kotle ve Valašském Meziříčí od roku 1959 a díky svým znalostem, inovacím a moderním technologiím šetří přírodu i peněženky zákazníků. Samozřejmostí špičkových kotlů od OPOP jsou certifikace EKODESIGN, pátá, tedy nejlepší emisní třída, a 5 let záruky.

Vytápění dřevem v 21. století?
Jak topit ekologcky, když je plyn daleko? Pelety a dřevo jsou alternativou.


Více informací zde.

Firemní článek
Související produkty
Související časopisy