+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Vysoce účinné oběhové čerpadlo pro velké budovy

18.10.2022 Firma: KSB - PUMPY + ARMATURY s.r.o., koncern Časopis: 6/2022

Jako rozšíření své řady vysoce účinných bezucpávkových čerpadel s plynulou regulací otáček uvedla společnost KSB v červenci 2022 na trh konstrukční řadu Calio Pro. Nová čerpadla jsou k dispozici se závitovým nebo přírubovým připojením a byla vyvinuta pro cirkulační systémy ve větších budovách pro systémy vytápění, ventilace a klimatizace.

Nové čerpací agregáty svými vysokými účinnostmi již splňují požadavky budoucích předpisů o energetické účinnosti. Díky integrovanému inteligentnímu programu DynamicControl lze v porovnání s konvenční regulací proporcionálního tlaku dosáhnout další úspory energie ve výši přibližně 40 %. Vzhledem k tomu, že funkce je založena čistě na softwaru, nevzniknou žádné dodatečné náklady na další senzory nebo pohony. Čerpadla automaticky shromažďují všechny požadované informace ze svých interních signálů. Program vylučuje nedostatečné zásobování v případě změny systémových podmínek.

Nová konstrukční řada je k dispozici ve 25 velikostech a zvládne průtoky až 24 m3·h–1 při maximální dopravní výšce 12 m vodního sloupce. Řada Calio Pro standardně obsahuje beznapěťové poruchové hlášení pro jednoduché předání do řídicího systému techniky budov.

Bez přídavných softwarových nebo hardwarových modulů mohou být dvě čerpadla – jedno používané jako provozní čerpadlo, druhé jako záložní – provozována paralelně s automatickým přepínáním v případě poruchy a také přepínáním čerpadel řízeným časovačem.

Často to umožňuje udržet investiční náklady a náklady na uvedení do provozu na minimu.

Image 0

Instalace a uvedení do provozu jsou velmi jednoduché, protože všechny provozní režimy, funkce a požadované hodnoty lze nastavit pomocí tlačítek na displeji ovládacího panelu. Uživateli se zobrazí nastavená hodnota dopravní výšky a v módu otevřeného systému i úroveň rychlosti. Neoprávněné manipulaci s provozními  parametry lze zabránit uzamčením klávesnice.

Rozsah teplot média od –10 °C do +110 °C činí nová čerpací soustrojí vhodnými pro širokou škálu aplikací, od otopné vody přes dopravu chladiva až po průmyslové cirkulační systémy. Čerpadla jsou k dispozici také v konfiguraci se dvěma čerpadly jako Calio Pro Z.


Kontakt:
Technické poradenství, nabídky
Čechy tel.: 241 090 213, Morava tel.: 585 208 518
e-mail: support-cz@ksb.com
www.ksb.com/ksb-cz

Firemní článek