+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Vitocal 111-S novinkou v oblasti splitových tepelných čerpadel vzduch-voda

09.04.2018 Autor: Alena Malátová Firma: VIESSMANN, spol. s r.o. Časopis: 2/2018

Společnost Viessmann Group je jedním z předních mezinárodních výrobců topných, průmyslových a chladicích systémů. Rodinný podnik, založený roku 1917, zaměstnává 12 000 zaměstnanců, celkový obrat činí 2,25 miliard €. 54 % obratu připadá na export. Jako rodinný podnik klade Viessmann zvláštní důraz na zodpovědné jednání založené na trvalém odkazu, trvalá udržitelnost je zakotvena již ve firemních zásadách.

Splitové tepelné čerpadlo vzduch-voda Vitocal 111-S od firmy Viessmann je cenově zajímavé zařízení na výrobu tepla se standardně vysokou kvalitou zpracování a vysokou účinností. Skládá ze dvou oddělených jednotek. Venkovní jednotka odebírá teplo z okolního vzduchu přes výparník pomocí chladiva, teplo je vedeno do kompresoru, kde se silně stlačí a zahřeje na teplotu potřebnou k vytápění. Dále je vedeno potrubím do vnitřní jednotky a tam odevzdáno, prostřednictvím kondenzátoru, do otopné soustavy. Vnitřní jednotka je již z výroby vybavena všemi hydraulickými komponenty, jako jsou trojcestný přepínací ventil, čerpadlo sekundárního okruhu a regulace tepelného čerpadla.

Splitové provedení pro flexibilní montáž šetří místo

Kompaktní rozměry umožňují instalaci vnitřní jednotky stejně jako každého jiného otopného zařízení ve sklepě nebo technické místnosti domu. Venkovní část se dá namontovat na venkovní stěnu nebo instalovat na volném prostranství. Opět platí, že produkt je již ze závodu vybaven všemi potřebnými komponenty.

Funkční vybavení pro splnění mnoha požadavků

Vitocal 111-S je k dostání ve dvou variantách pro splnění různých požadavků zájemců. Ať už jako ryze ­tepelné čerpadlo k vytápění místností a přípravě teplé vody, nebo s chladicí funkcí „active cooling“ pro příjemné temperování místností v letních měsících. Zařízení má rovněž integrovaný zásobníkový ohřívač vody s objemem 210 l.

Technika, která šetří energii

Elektrické komponenty pracují velmi úsporně. Vysoce účinné oběhové čerpadlo pro sekundární okruh je součástí sériového vybavení. Kompresor se v provozu s částečným zatížením modulovaně přizpůsobuje aktuální potřebě tepla a udržuje tím požadované teploty pro vytápění popř. chlazení i teplou vodu. V kombinaci s fotovoltaickým zařízením lze elektřinu vlastní výroby použít k provozu tepelného čerpadla.

Komfortní ovládání přes internet

S internetovým rozhraním Vitoconnect je možné Vitocal 111-S ovládat on-line. Pomocí aplikace ViCare, která je zdarma, lze mnohé funkce jako úprava teploty, nastavování časů nebo párty provoz pohodlně ovládat z chytrého telefonu.

Image 1

Ideální pro bivalentní provoz

Při modernizaci se splitové tepelné čerpadlo ideálně hodí pro efektivní bivalentní provoz. Stávající zařízení zůstává dále v provozu k pokrytí špičkového zatížení při mimořádně nízkých teplotách.

Image 2

Využijte těchto výhod

  • Nízké provozní náklady díky vysoké hodnotě COP podle normy ČSN EN 14511.
  • Regulace výkonu a DC invertor pro vysokou účinnost v provozu s částečným zatížením.
  • Vnitřní jednotka s oběhovým čerpadlem, výměníkem tepla, trojcestným přepínacím ventilem, pojistnou skupinou, membránovou expanzní nádobou a regulací.
  • Regulace Vitotronic s jednoduchou obsluhou, přehledným textem a displejem.
  • Možnost regulování větracích zařízení Viessmann.
  • Možnost připojení k internetu přes rozhraní Vitoconnect (příslušenství) a aplikaci ViCare.
  • Reverzibilní provedení umožňuje vytápění a chlazení (varianta AC).
  • Optimalizované využití vlastní elektřiny vyrobené fotovoltaickým zařízením.
  • Funkce kaskády pro až pět tepelných čerpadel.


Více informací naleznete zde a zde.

Firemní článek