+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Vitocal 100-S novinkou v oblasti splitových tepelných čerpadel vzduch-voda

16.06.2017 Autor: Alena Malátová Firma: VIESSMANN, spol. s r.o. Časopis: 3/2017

Společnost Viessmann Group je jedním z předních mezinárodních výrobců topných, průmyslových a chladicích systémů.

Rodinný podnik, založený roku 1917, zaměstnává 12 000 zaměstnanců, celkový obrat činí 2,25 miliard €. 54 % obratu připadá na export. Jako ­rodinný podnik klade Viessmann zvláštní důraz na zodpovědné jednání ­založené na trvalém odkazu, trvalá udržitelnost je zakotvena již ve firemních zásadách. Společnost Viessmann pravidelně uvádí na trh zcela nová inovativní a energeticky úsporná řešení, která odpovídají požadavkům moderního a efektního vytápění zítřka.

Splitové tepelné čerpadlo vzduch-voda Vitocal 100-S od firmy Viessmann je cenově zajímavé zařízení na výrobu tepla a chladu se standardně vysokou kvalitou zpracování a vysokou účinností. Skládá ze dvou od­dělených jednotek. Venkovní jednotka odebírá teplo z okolního vzduchu přes výparník pomocí chladiva, to je vedeno do kompresoru, kde se silně stlačí a zahřeje na teplotu potřebnou k vytápění. Dále je vedeno potrubím do vnitřní jednotky a tam odevzdáno prostřednictvím kondenzátoru do otopné soustavy. Vnitřní jednotka je již z výroby vybavena všemi hydraulickými komponenty, jako jsou trojcestný přepínací ventil, čerpadlo sekundárního okruhu a regulace tepelného čerpadla.

Splitové provedení pro flexibilní montáž šetří místo Kompaktní rozměry umožňují instalaci vnitřní jednotky stejně jako každého jiného otopného zařízení ve sklepě nebo technické místnosti domu. Venkovní část se dá namontovat na venkovní stěnu nebo instalovat na volném prostranství. Opět platí, že produkt je již ze závodu vybaven všemi potřebnými komponenty.

Funkční vybavení pro splnění mnoha požadavků ­Vitocal 100-S je k dostání v několika variantách pro splnění různých požadavků zájemců. Ať už jako ryze tepelné čerpadlo k vytápění místností a přípravě teplé vody, nebo s chladicí funkcí „active cooling“ pro příjemné přichlazení místností v letních měsících a konečně se zabudovaným elektrickým průtokovým ohřívačem vody.

Image 0

Technika, která šetří energii – navržena k provozu na elektřinu vlastní výroby
Elektrické komponenty pracují velmi úsporně. Vysoce účinné oběhové čerpadlo pro sekundární okruh je součástí sériového vybavení. Kompresor se v provozu s částečným zatížením modulovaně přizpůsobuje aktuální potřebě tepla a udržuje tím požadované teploty pro vytápění popř. chlazení i teplou vodu. V kombinaci s fotovoltaickým zařízením lze elektřinu vlastní výroby použít k provozu tepelného čerpadla.

Komfortní regulace přes internet

S modulem WLAN Vitoconnect 100, který je k dostání jako příslušenství, lze tepelné čerpadlo vzduch-voda Vitocal 100-S ovládat přes internet. Pomocí bezplatné aplikace ViCare lze mnohé funkce, jako například regulaci teploty nebo párty provoz, komfortně ovládat z chytrého telefonu.

Image 1

Ideální pro bivalentní provoz

Při modernizaci se splitové tepelné čerpadlo ideálně hodí pro efektivní bivalentní provoz. Stávající zařízení zůstává dále v provozu k pokrytí špičkového zatížení při mimořádně nízkých teplotách.

Využijte těchto výhod

  • Nízké provozní náklady díky vysoké hodnotě COP podle normy ČSN EN 14511.
  • Regulace výkonu a DC invertor pro vysokou účinnost v provozu s částečným zatížením.
  • Vnitřní jednotka s oběhovým čerpadlem, výměníkem tepla, trojcestným přepínacím ventilem, pojistnou skupinou, membránovou expanzní nádobou a regulací (varianty E a AC s integrovaným průtokovým ohřívačem vody).
  • Regulace Vitotronic se jednoduchou obsluhou, přehledným textem a displejem.
  • Možnost regulování větracích zařízení Viessmann.
  • Možnost připojení k internetu přes modul Vitoconnect 100 (příslušenství) pro obsluhu a servis.
  • Reverzibilní provedení umožňuje vytápění a chlazení (varianta AC).
  • Optimalizované využití vlastní elektřiny vyrobené fotovoltaickým zařízením.
  • Funkce kaskády pro až pět tepelných čerpadel.
Firemní článek