+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Viessmann One Base – unikátní spojení produktů, systémů a Smart-Home řešení v jediné platformě

25.10.2022 Firma: VIESSMANN, spol. s r.o. Časopis: 6/2022

Zásobování budov teplem, chladem a elektřinou je stále komplexnější. Zrychlený odklon od fosilních paliv k obnovitelným energiím i přání mnoha majitelů domů stát se nezávislými na dodávkách elektřiny z veřejné sítě, kladou čím dal vyšší požadavky na obsáhlá systémová řešení v oblasti vytápění, chlazení, větrání a zásobování elektrickou energií. Inovativní platforma Viessmann One Base podporuje partnery z oboru tím, že výrazně usnadňuje uvedení zařízení do provozu, jeho údržbu, servis i monitorování.

Viessmann One Base propojuje produkty a systémy z nabídky integrovaných řešení Viessmann na sociální sítě a jednotně je spojuje s digitálními službami, ale například i s aplikací ViCare a servisním nástrojem ViGuide. Tím vznikají jednotná, klimaticky šetrná energetická řešení – například s tepelným čerpadlem Vitocal, větracím systémem Vitoair, fotovoltaickými moduly Vitovolt a bateriovým úložištěm Vitocharge.

Všechny komponenty efektivně spolupracují díky integrovanému energetickému managementu Viessmann. Odborní partneři tak ušetří značné množství času a jejich zákazníci mohou zároveň těžit z maximálního komfortu, energetické účinnosti i bezpečnosti svých zařízení.

Možnost snadného rozšíření

Chytrý a perspektivní systém roste s potřebami svých uživatelů. Proto platforma Viessmann One Base umožňuje jednoduše přidat ke stávajícímu zařízení další komponenty, ať už jde o dodatečné vybavení větracím systémem Vitoair, fotovoltaickým zařízením s bateriovým úložištěm Vitocharge nebo nabíjecí stanicí pro elektromobily. Navíc lze bez problémů spojit systémy Smart-Home a řídicí techniku budov jiných dodavatelů. Bezproblémové je také řízení přes jazykového asistenta(např. Amazon Alexa, Google asistent).

One Base a úspora času

Jednotné spojení systémových komponentů Viessmann s digitálním servisním nástrojem ViGuide (dříve Vitoguide) umožňuje řízené uvedení do provozu podle menu, čímž se dá provést mnohem rychleji než doposud. ViGuide zároveň automaticky synchronizuje parametry zařízení, a proto je případné pozdější doladění a přizpůsobení parametrů možné na dálku. Hned po uvedení do provozu potvrzuje samotest přístroje řádný provoz všech nainstalovaných komponentů. K dokumentaci se vygeneruje předávací protokol a uloží digitální projektové spisy. Tak se dá zařízení při aktualizaci rychle přizpůsobit změněným podmínkám: například po jeho rozšíření o akumulátor.

Údržba a servis v nové dimenzi

Funkce ViGuide stejně jako asistovaná výměna náhradních dílů pomáhají mnohem rychleji odstranit problémy přímo na místě, čímž nabízejí lepší zákaznický servis. Přes funkci Backup a Restore se dá „starý“ stav přístroje zcela snadno znovu vrátit pomocí asistované výměny náhradních dílů. Ke zjednodušené údržbě přispívají i jednotné senzory.

Viessmann One Base a ViGuide navíc pomáhají výrazně snížit počet servisních zásahů přímo na místě. Ať už přes desktop v kanceláři nebo mobilně přes aplikaci: odborná firma má pomocí monitorování z dálky stále přehled o zařízení, o které se stará – od detailů instalace zařízení přes důležitá nastavení systému až po hlášení stavu přes protokol událostí. Chybové kódy jsou identické u všech zařízení. Tak může odborný partner včas rozpoznat možné poruchy a v mnoha případech je odstranit i online. Na přání je při odstranění závady možná i rychlá a snadná podpora přes technickou službu Viessmann, protože ta může rovněž nahlédnout do údajů příslušného zařízení. Pokud by byl i přesto nutný servisní zásah a přímo na místě nebylo k dispozici internetové spojení, dají se parametry nastavit a optimalizovat pomocí smartphonu nebo tabletu přes WiFi (Connectivity Inside) integrovaný v přístrojích.

  

Výhody pro obchodní partnery

  • Pouze jedna aplikace (ViGuide) pro uvedení do provozu, údržbu, servis i monitorování.
  • Lepší servis díky řízené výměně náhradních dílů.
  • Komfortní dálková kontrola vytváří větší jistotu pro odbornou firmu a zákazníky.
  • Méně zásahů přímo na místě, nižší cestovní výdaje, méně stresu s termíny.
  • Perspektivní systém, který roste s potřebami zákazníků.
  • Bezpečně funguje s mobilními koncovými přístroji (např. iOS, Android).

Výhody pro uživatele

  • Vysoká bezpečnost provozu a perspektiva díky produktům propojeným na sociální sítě a automatickým aktualizacím.
  • Rychlé a snadné rozšíření zařízení o další produkty z nabídky integrovaných řešení Viessmann (například fotovoltaika s bateriovým úložištěm + nabíjecí stanice pro elektromobily).
  • Bezpečný a kódovaný přenos dat.
  • Propojení energetických toků sítěmi a jejich optimalizace pro velmi účinný a tím levný provoz.
  • Přímé zobrazení energetického managementu Viessmann v bezplatné aplikaci ViCare.
Firemní článek