+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Velká cena AOVT 2022

03.08.2023 Firma: Asociace obchodu voda – topení z. s. Časopis: 3/2023

Již 25 let představenstvo asociace prostřednictvím Velké ceny AOVT podporuje a oceňuje inovativní výrobky, služby a procesy v oboru voda, vytápění.

Za rok 2022 byla Velká cena udělena těmto firmám:

Image 1

Patentové originální řešení na principu spirálového turbulentního proudění, které umožňuje převést až 6x větší tepelný výkon do vody, než běžná topná spirála. DROVEN VK je nejmenší vysokovýkonný elektrokotel na trhu s využitím pro spolupráci s TČ a FVE. Je ideální pro doohřev TV a otopné vody z akumulační nádrže. Do 5 s ohřeje vodu o 30 oC.

Image 0

FlexTherm Eco, je určen pro průtočný ohřev teplé vody, případně otopné vody pro vytápění. Pracuje na principu akumulace tepla v tzv. materiálech s látkovou přeměnou (PCM materiály), které reagují na teplotní změny buď táním, nebo krystalizací, přičemž dochází k akumulaci, nebo naopak k uvolňování energie.

Image 2

Cirkulační potrubí Smartloop inliner technika – trubka v trubce, je unikátní řešení v instalacích pitné vody s tepelnou ztrátou sníženou o 20–30 %. Zajišťuje výměnu TV a tím její okamžitou dostupnost na všech odběrných místech. Protože není nutné instalovat oddělený cirkulační systém, je toto řešení ideální pro stoupačky a vede k úsporám materiálu a izolace.

Image 3

Bateriové uložiště HES je komplexní řešení fotovoltaického systému pro domácnosti. Efektivně využívá energii vyrobenou FVE a zajišťuje energetické zálohování objektu. Obsahuje baterie, střídač 10kW, solární MPPT regulátor, zařízení pro nabíjení akumulátorů a další regulace. Dodávané kapacity jsou 13,7 kWh, 27,4 kWh a 41,1 kWh. HES zajišťuje komunikační a informační komfort.

Image 4

LYDOS HYBRID je elektrický ohřívač vody, dosahující energetické třídy A! Tzn. až 50% úspora energie oproti ohřívačům třídy B. Má zabudované tepelné čerpadlo, inteligentní regulace – ohřívač připravuje TV dle odběrů uložených do paměti. Mód Green využívá pouze TČ (bez topné tyče). Provedení Wi-Fi lze ovládat přes mobilní aplikaci. Druhotný efekt je odvlhčení místnosti.

Image 5

Úspora času a snížení chybovosti při manipulaci se sortimentem PP-R, kterou ocení pracovníci VO TZB i koncoví zákazníci. Díky speciálnímu laserovému potištění 2D kódem lze jednotlivé tvarovky jednoduše a rychle načíst skenovacím zařízením bez komplikací s polepy, případně poškozením čárových kódů. Odbavení sortimentu PP-R se zkrátilo z minut na vteřiny.

Firemní článek