+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Thermia Athena - Špičková švédská technologie vytápění pomocí venkovního vzduchu v novém provedení

22.11.2023 Firma: THERMIA - IVAR CS spol. s r.o.

Požadavky na technickou vyspělost zařízení pro vytápění se stále zvyšují, ceny energií rostou. Globální klima nás upozorňuje na nevyhnutelnost změny chování. Situace vytváří podmínky pro rozmach technologií využívajících obnovitelnou energii i v oblasti vytápění rodinných domů a bytů. Tento trend není možno přehlédnout a výrobci zařízení pro vytápění jej následují.

Thermia je švédská společnost zabývající se již od svého samotného počátku v roce 1923 energeticky efektivními způsoby vytápění a přípravy teplé vody. S časem se postupně zaměřila na vývoj jediného produktu – tepelného čerpadla. Nyní Vám s hrdostí můžeme představit nejnovější produkt jejího portfolia.

Thermia Athena je určena pro ty, kteří oceňují jednoduchost instalace tepelných čerpadel vzduch-voda oproti zemním variantám, kteří nechtějí vrtat zemní vrty nebo kopat zemní kolektory, a kteří přesto nechtějí slevit z maximálních nároků na úspory a komfort. Čechy, Morava a Slovensko jsou situovány v podnebí, kde se nabízí využití zdroje nízkopotenciálního tepla - venkovního vzduchu - pro vytápění jako nejvýhodnější varianta. Klima je mírné, zimy nejsou kruté. Mnoho uživatelů zároveň ocení možnost chlazení tepelným čerpadlem během léta.

Thermia Athena je v krátkosti excelentní produkt vynikající hned v několika oblastech.

Vysoký důraz je kladen na tichý provoz. Nízkou hladinu hluku je možno u Thermia Athena očekávat dokonce při plném výkonu zařízení během zimního chodu. Tepelné čerpadlo Athena dokáže být tiché a efektivně vytápět i při venkovní teplotě -20 °C. Hladina akustického tlaku ve vzdálenosti 5 m je 32 dB (A). Teplá voda je pomocí technologie TWS a EVI extrémně rychle dobíjena a celkově je příprava teplé vody na úrovni zajišťující maximální komfort pro uživatele. Athena dokáže uživateli nabídnout extrémní výstupní objem teplé vody 417 l *. Také vytápění je v podání Thermia Athena dotaženo do dokonalosti bez jakýchkoli kompromisů. Invertorová technologie se scroll kompresorem s technologií EVI nabízí výbornou efektivitu provozu během celého roku a vysokou výstupní teplotu i za podmínek velice nízkých venkovních teplot. Konkrétně je dosaženo SCOP 4,87** a teplota na výstupu ze zařízení může být až 65 °C i při venkovní teplotě -20 °C! Proto se Athena hodí pro použití v novostavbách i rekonstrukcích stávajících objektů. V neposlední řadě Athena nabízí moderní skandinávský vzhled, nejnovější řídicí systém s barevným dotykovým displejem a intuitivním ovládáním s možností připojení k dálkovému ovládání Thermia Online bez paušálních poplatků.

Image 0Family Athena 3 Modules Hero F
 

Thermia Athena se skládá z venkovní jednotky obsahující chladicí okruh (tepelné čerpadlo) a ze skříňové vnitřní jednotky s řídicím systémem a s nerezovým spirálovým zásobníkovým ohřívačem teplé vody TWS. Výkony venkovních jednotek jsou: Athena 14 (7,9-14 kW) a 18 (7,9-17,5 kW) ve verzi pro vytápění H nebo i pro chlazení HC. Vnitřní jednotky jsou na výběr ve třech variantách: Total 300 s vyšším objemem teplé vody, Total EQ s vestavěnou taktovací nádobou a Total Compact pro nízké instalační prostory.

V případě zájmu o moderní provozně levné vytápění obnovitelnou energií neváhejte prosím kontaktovat společnost IVAR CS na www.ivarcs.cz
* 417 l teplé vody platí pro Athena 14H / 18H Total 300L, průměrné klima podle EN16147 v komfortním režimu.
** SCOP pro Athena 14 HC, průměrné klima, nízké teploty.
Firemní článek