+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Teplovzdušné vytápění bez kompromisů

23.03.2020 Firma: Xvent s.r.o. Časopis: 1/2020

Ekonomika vytápění jako highlight roku 2020

Při stavbě nové haly, dílny nebo pracoviště je jedním z bodu stavebního projektu i vytápění. V tuto chvíli nám jsou k ruce profesionálové, kteří nám poradí to nejefektivnější a nejúspornější řešení, které trh nabízí.

Pevně věříme, že tomu tak ve většině případů je. Jak je tomu ale v situaci, kdy začínáme podnikat, přestěhovali jsme se do pro nás nových prostor, které ale nejsou zase úplně tak stavebně nové nebo ve chvíli, kdy nám nebo našim zaměstnancům je při práci zima? V mnoha případech se řešením vytápění pracovišť začínáme zabývat na začátku topné sezony. Rychlá řešení hledáme na Googlu a nakupujeme přímotopy a různá přenosná topidla. Snažíme se ušetřit a volíme na první pohled nízkonákladové investice. Je tomu ale opravdu tak jak se nám jeví? Pří volbě topidla máme na výběr z několika variant. Buď si vybereme topidlo, které zahřeje vzduch v celé místnosti, nebo takové, které zahřívá nás, předměty v dílně a stěny. Musíme se rozhodnout, jak dlouho v prostoru budeme fungovat, za jak dlouhou dobu chceme teplo cítit a co pro nás znamená tepelný komfort. Vždy ale budeme zvažovat, na kolik financí nás topidlo vyjde při pořízení a kolik jich budeme muset investovat do provozu topidla.

Ti zkušenější z nás budou navíc uvažovat nad penězi, které musíme investovat do montáže, ať už se bavíme o času samotné instalace nebo o financích investovaných do lidí, kteří nám topidlo zprovozní, případně zavěsí apod. Naším názorem je, že nás vytápění průmyslových nebo technických prostor finančně zruinovat nemusí a montáž může být velice rychlá a jednoduchá.

Beauty in simplicity

Leonardo Da Vinci jednou pronesl: „Jednoduchost je nekonečná dokonalost. Dokonalost je nekonečná jednoduchost.“

My jsme se zaměřili právě na jednoduchá řešení, protože věříme v jejich sílu. A tak jsme v duchu motta naší společnosti Beauty in simplicity na podzim roku 2019 představili možnost ekonomického teplovzdušného vytápění vhodného pro vytápění prostor s přerušovaným vytápěním a prostor s výškou stropů větší než 4 m.

Kouzlo nejekonomičtějšího teplovzdušného vytápění spočívá jednak v jednoduchosti konstrukce našich jednotek, jednak v jednoduchosti montáže a jednak v možnosti chytré regulace.

V duchu motta je navržený i regulátor Elementair-E naší vlastní konstrukce, který maximálně jednoduše, a přitom úsporně řídí provoz jednotky Atacama. Jedná se o regulátor s nejnižší cenou v této kategorii na trhu. Ve spojení regulátoru s jednotkou Atacama se jedná o variantu levnější než stejná jednotka s AC motorem a třístupňovou regulací transformátorem.

Instalace teplovzdušných jednotek je možná na stěnu i na strop. Konzole u jednotek Atacama umožňuje instalaci jak horizontální, tak vertikální, a navíc umožňuje instalaci pouze v jedné (!) osobě. U jednotky Atacama je konzole součástí dodávky.

Fenomén jménem Atacama

Velká výhoda, kterou skýtají jednoduchá řešení je jejich víceúčelovost. Jednotku Atacama lze využít tradičně pro vytápění průmyslových hal, skladů, dílen a menších provozoven v zimě anebo v létě jako náhradu klimatizace využitím proudu vzduchu pro ochlazování osob pracujících v místě, kde je Atacama instalována.

Image 1

Na rozdíl od některých konkurentů, používajících v konstrukcích plasty, jsme vsadili na celokovové provedení, které je odolnější vůči poškození a vysokým teplotám.

Mít na výběr

V mnoha situacích v životě si musíme volit takzvaně „buď a nebo“. Rozhodnu se pro rychlé ohřátí sálavým teplem nebo upřednostním komfortnější vytápění teplým vzduchem? Budu mít designové vytápění, anebo upřednostním funkčnost před designem? Uspořím finance při pořízení vytápění, anebo budu mít nízké provozní náklady? Co když ale existuje řešení pro rychlé a ekonomické vytápění s perfektní regulací a navíc působí jako hezký designový kousek? Řešením je Atacama.


Kontakty: www.xvent.cz

Firemní článek
Související časopisy