+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Teplo pod nohama: výhody a pohodlí podlahového vytápění s KAN-therm Profil

01.02.2024 Firma: KAN-therm CZ-SK Časopis: 6/2023

Podlahové vytápění se stalo oblíbeným řešením, které se používá ve většině novostaveb. Nabízí nejen výjimečný komfort, ale také šetří náklady na vytápění. Díky velké otopné ploše podlahy se teplo účinně rozvádí především sáláním. Vzduch ohřátý podlahou pomalu stoupá vzhůru podle fyzikálních zákonů a poskytuje v místnosti příjemné teplo.

Image 0

Udržování správné teploty ve spodních částech místnosti, tj. v obývaných zónách, přispívá k nižší potřebě tepla. Teplo tak zůstává tam, kde je potřeba, aniž by se vytápěl prostor přímo pod stropem. V opačném případě se u tradičních deskových radiátorů vytváří tzv. tepelný polštář v horních zónách místností, kde je teplota mnohem vyšší než v místech, kde se zdržují lidé.

Profesionální realizaci podlahového vytápění zajišťuje instalační systém KAN-therm Profil, který umožňuje snadnou instalaci podlahového vytápění pomocí tradičního mokrého potěru. Systém se skládá z izolačních desek KAN-therm Profil se speciálními výstupky a polyetylenových trubek s antidifuzní vrstvou EVOH a trubek s hliníkovou vrstvou.

Ostatní součásti systému, jako jsou rozdělovače, skříně, automatika, dilatační profily, stěnové pásky nebo změkčovadla, jsou stejné jako u ostatních systémů podlahového vytápění KAN-therm.

Izolační desky systému KAN-therm Profil nabízejí možnost pokládky smyček s roztečí 5 cm. To poskytuje velmi pohodlný způsob pokládky topných smyček s konkrétně navrženou roztečí. Speciální konstrukce desek KAN-therm Profil výrazně snižuje množství potěru potřebného k zajištění instalace.

Image 1

Charakteristickým rysem systému jsou jeho vynikající akustické vlastnosti, takže jej lze s úspěchem použít při rekonstrukcích a v budovách se zvýšenými požadavky na akustiku.

V závislosti na požadavcích projektu lze pro instalaci do panelů KAN-therm Profil použít trubky KAN-therm bluePERT a trubky PERTAL s hliníkovou vrstvou. Průměry používaných trubek jsou 16 mm a 18 mm.

Systém se skládá z následujících izolačních desek:

  • EPS 200 pro podlahy s vyšším zatížením, např. v zařízeních, jako jsou konferenční místnosti nebo přednáškové sály.
  •  EPS T-24 dB pro podlahy v místnostech s přísnějšími požadavky na zvukovou izolaci, např. nahrávací studia, koncertní sály, divadla.

Image 2

KAN-therm Profil nabízí také profilovanou fólii s výstupky pro upevnění trubek, kterou lze použít jako upevňovací prvek pro trubky v případě rozšíření místnosti o systém podlahového vytápění.

Výhodou systému KAN-therm Profil je, že k montáži trubek na panely nejsou potřeba žádné další komponenty ani nářadí. Díky tomu se čas potřebný k instalaci zkracuje na minimum.

Image 3

Firemní článek