+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Stropní systémy pro příjemné sálavé vytápění a chlazení – 2. část

Možnosti využití stropních sálavých systémů Zehnder.

Výrobní, skladovací a sportovní haly, veřejné objekty

V oblasti chlazení a vytápění velkých hal si společnost Zehnder se svými stropními sálavými panely typu ZIP a ZBN stále drží přední příčku na evropském trhu. Tyto panely se ideálně hodí do vysokých prostor, jakými jsou výrobní a skladové haly, dílny, sportovní haly, garáže, prodejní prostory, loděnice, servisní haly, vlhké prostory atd. Základem těchto sálavých panelů je ocelový plech se speciálním profilováním, do kterého jsou vtlačeny trubky z přesné oceli a shora vložena tepelná izolace. Plech sálavého panelu je ohříván teplou vodou proudící v trubkách a předává více než 70 % tepelné energie do prostoru formou sálání.

Image 1

Kancelářské, kongresové a prodejní prostory, školy, nemocnice

Speciálně pro vytápění a chlazení kancelářských a jiných prostor, s důrazem na vyšší estetickou úroveň, rozšířila firma Zehnder portfolio svých výrobků o stropní teplovodní systém Zehnder Alumline. Základem jsou ocelové desky (kazety), které se vkládají do rastrových stropů se závěsnou konstrukcí s T-profily, nebo se samostatně zavěšují pod strop. Přenos tepelné energie z otopné vody na sálavý plech desek se uskutečňuje pomocí měděného trubkového meandru a vodivých hliníkových roznášecích profilů. K dispozici jsou desky o šířce 600 mm (625 mm) a délkách 600, 1200, 1800, 2400 a 3000 mm. Délka desek se volí podle architektonického návrhu rastrového stropu. Použitím delších desek lze výrazně snížit náklady na desky a stejně jako až 80 % nákladů na instalaci. Lze volit hladké nebo pro absorpci hluku perforované provedení desek.

Image 2

Rodinné domy, byty a jiné estetické interiéry

Nové aktivační moduly Zehnder PAM pro uzavřené sádrokartonové stropy jsou určeny pro komfortní vytápění a chlazení podhledných veřejných interiérů stejně jako bytů a rodinných domů.

Image 3

Moduly se velice snadno upevňují na standardní konstrukci pro sádrokartonové stropy, poté se propojí a připojí na teplovodní soustavu a následně zakryjí sádrokartonovými deskami. Tento stropní sy­stém umožňuje maximální tvůrčí volnost – přizpůsobení se různým geometriím prostoru. K dispozici jsou moduly bez perforace nebo s perforováním pro absorpci hluku.

Image 4


Více informací na: Zehnder Group Czech Republic s.r.o., Pionýrů 641, 391 02 Sezimovo Ústí II
Tel.: 383 136 222, Mob.: 731 414 443, info@ zehnder.cz, www.zehnder.cz
Kontaktní osoba pro stropní panely: Martin Nemejta, Mob.: 739 05 70 70, martin.nemejta@zehndergroup.com

POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ

Firemní článek
Související články