+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Sálavé konvektory EXACT

23.08.2021 Firma: ISAN Radiátory s.r.o. Časopis: 4-5/2021

Vysoký topný výkon i v nízkoteplotních spádech. Robustní ocelový svařenec, ne pouze lisovaná plechová konstrukce, a ruční svářečská práce spojující pláty ocelových profilů, to je EXACT.

Základem sálavých konvektorů jsou obdélníkové profily 70 x 11 mm, které také určují výškový nárůst konstrukce, kdy výrobek roste právě po 70 mm, délkově v podstatě bez omezení až do rozměru šestimetrových těles. Rozměrová flexibilita umožňuje instalovat subtilní topný prvek, který projektant zapojí do interiéru beze stop, ale také masivní objekt, který bude dominovat prostoru z hlediska vizuálního i funkčního vzhledem k tepelnému komfortu, který nabídne. Tělesa disponují díky hmotě použité oceli výraznou sálavou složkou. Pro dosažení maximálního topného efektu jsou mezi jednotlivé lamely nabodovány žebrované přestupní plochy pro předávání konvekční složky vytápění pomocí proudění ohřátého vzduchu. Konvektory jsou vyráběny v provedení 6 bar (na objednávku 10 bar) a lamelové radiátory 5 bar (na objednávku 10 bar). Využití je velmi široké, instalují se před velkoplošná prosklení (ideální je model se zadní tepelnou clonou s označením W), okna se sníženými parapety, volně do interiéru, ale i na stěny.

Image 1Obr. 1 • Sálavý konvektor EXACT, RAL9016

Lamelové radiátory

Takzvané Lamelové radiátory EXACT vychází ze stejného technického základu jako konvektory, ale dodávány jsou i bez vnitřního žebrování, takže splňují požadavky na udržení vyššího hygienického standardu. Radiátory lze jednoduše vyčistit uvnitř i vně pomocí vysavače nebo hadříku se saponátem. Dodávány jsou na rozdíl od konvektorů ve výškách od 280 do 700 mm a jsou ideální náhradou deskových těles tam, kde je nutné eliminovat pohyb prachových částic, spor plísní, pylů apod. V kombinaci s antibakteriální povrchovou úpravou S41 představují vhodné řešení např. při výstavbě zdravotnických budov.

Image 2Obr. 2 • Rozklad sálavého konvektoru EXACT

Atypická řešení

Konvektory EXACT jsou vyráběny v mnoha specifických variantách, a především ve skandinávských zemích, je díky místním klimatickým podmínkám s oblibou využíván jejich topný potenciál. Dodávány jsou jako multifunkční topné lavice se samonosnou dřevěnou pohledovou deskou, jako podvěsné konvektory do církevních a veřejných prostor, jako přísně minimalistická řešení se skrytými technickými rozvody, se středovým připojením, alternativními připojovacími závity, různými typy krycích mřížek apod.

Image 3Obr. 3 • Podvěsné konvektory EXACT – Atypické řešení

Firemní článek