+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Podlahové vytápění – úsporně a rychle s moderními materiály a inteligentní regulací

02.11.2022 Firma: WAVIN Czechia s.r.o.

Kvůli rostoucím cenám energií stále více investorů řeší, jak zajistit energeticky úsporné vytápění obytných i komerčních budov. Přistupuje se k využívání alternativních zdrojů energie, jako jsou například solární kolektory či tepelná čerpadla, nasazují se inteligentní regulační systémy topení a hledají se topné systémy s maximální účinností. Vysokou účinností je proslulé zejména podlahové topení. Jeho realizaci usnadní nová extrémně pružná trubka s příznačným jménem Chameleon, kterou uvedla na trh společnost Wavin.

Image 2

Nová pětivrstvá flexibilní trubka je vyrobena z materiálu PE-RT/EVOH/PE-RT a své jméno dostala díky jasné zelené barvě a vlastnostem, které jsou chameleonovi vlastní. Skládá se ze dvou vrstev polyetylenu nové generace PE-RT typu II, který dosahuje vysoké tepelné odolnosti, z antidifúzní bariéry EVOH a dvou vrstev pojiva. Díky spojení moderního materiálu s moderními technologiemi dosahují pětivrstvé trubky Chameleon vynikajících parametrů: jsou vysoce flexibilní a odolné proti mechanickému poškození a dosahují dlouhé životnosti.

Snadná montáž, jednoduchá oprava

Image 0

Díky své vynikající pružnosti se trubka Chameleon dokáže přizpůsobit jakékoli instalaci, perfektně se chová i při změnách směru v ohybech a dobře funguje také v okrajových zónách, kde může být hustota trubek vyšší. Navíc nezvedá izolaci na konci smyček a nevytrhává klipy, což je běžný nešvar méně pružných trubek určených pro podlahové vytápění. Dodávána je ve dvou průměrech Ø16 mm a Ø17 mm na cívkách ve dvou délkách. Trubky o průměru 17 mm jsou doporučeny zejména pro systémy, kde je zdrojem tepla tepelné čerpadlo. Díky většímu obsahu topné vody má systém větší setrvačnost, což napomáhá k menšímu namáhání a delší životnosti tepelného čerpadla.

Image 4

Velkou výhodou trubky Wavin Chameleon je i její snadná oprava v případě poškození. Pokud je nutné řešit poškození potrubí s průměrem 16 mm, ideální řešení představuje teleskopická opravná spojka Wavin M5. Pro trubky s průměrem17 mm jsou pak k dispozici přímé spojky, kterými lze poškození opravit.

Pět vrstev, pět výhod

Hlavními výhodami této extrémně pružné trubky jsou kyslíková bariéra, zvýšená tepelná, mechanická a chemická odolnost a snadná instalace. Další nespornou výhodou je její recyklovatelnost, díky tomu je vhodná pro ekologicky šetrné instalace. Zelená barva tak symbolizuje její určení pro řešení, která jsou v souladu s přírodou.

Image 3
 

Regulace chytře a úsporně

Image 1

Pokud se podlahové topení z moderních materiálů propojí s inteligentním regulačním systémem, dokáže v rodinných domech, kancelářských budovách, hotelech i nemocnicích dosáhnout až 40% úspory energie. Příkladem může být regulační systém Wavin Sentio, který se snadno instaluje, jednoduše ovládá a lze variabilně rozšiřovat podle aktuální potřeby. Navíc jej lze instalovat nejen v průběhu stavby nebo rekonstrukce objektu, ale díky bezdrátové variantě i v době provozu. Ovládání regulačního systému Sentio je jednoduché přes dotykový display nebo pomocí aplikace přes PC nebo mobilní telefon. Aplikace lze jednoduše stáhnout z obchodu Google Play nebo iOS App Store.

Image 5

Firemní článek