+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Plynové kondenzační kotle s nerezovým tepelným výměníkem a vestavěným nerezovým zásobníkem teplé vody

06.08.2020 Firma: ACV - ČR, spol. s r.o. Časopis: 4–5/2020

Společnost ACV opět určuje směr v oblasti technologie kondenzačních kotlů s přípravou teplé vody. Již několik let dodává společnost ACV plně kondenzační ohřívače teplé či technologické vody.

Image 1

Kotel HeatMaster TC

– je jediný kombinovaný kotel se zásobníkem teplé vody, který je opravdu plně kondenzační jak v režimu vytápění, tak přípravě teplé vody. To je zajištěno díky nově patentovanému tepelnému výměníku z nerezové oceli, který ještě zdokonaluje osvědčenou technologii Tank-in-Tank. Kotle HeatMaster TC jsou nejen velice účinné, ale jsou schopny uspokojovat i nejnáročnější požadavky na teplou vodu ve velkých zařízeních a komerčních aplikacích například v bezobslužných myčkách osobních vozidel.

Pokročilé zavádění technologie ukládání tepla společnosti ACV je zkoušena a testována, je pozoruhodně jednoduchá, efektivní a spolehlivá. Srdcem kotle ­HeatMaster TC je tepelný výměník z nerezové oceli, kterou prochází spalinové kanály. Obklopuje jej ocelový plášť, který obsahuje primární (otopnou) vodu, která zasahuje až ke spalovací komoře a dokonce prochází kolem spalinových cest. Hořák přímo ohřívá otopnou vodu, která nepřímo ohřívá nerezový zásobník teplé vody. Teplosměnná plocha je mnohem větší než u běžných ohřívačů vody s přímým ohřevem. Výrazně větší teplosměnná plocha znamená, že se zařízení Tank-in-Tank ohřívají mnohem rychleji než ostatní typy zařízení pro skladování teplé vody a udržuje cykly kotle na minimální úrovni.

Primární (topný) okruh u kotlů HeatMaster TC je rozdělen do dvou sekcí – vysokoteplotní horní okruh a nízkoteplotní spodní okruh, oddělené dělicí přepážkou. Zásobník teplé vody je umístěn v horním okruhu, který pracuje vždy při teplotách mezi 60 °C a 90 °C. To je ideální pro přípravu teplé vody, neboť skladovaná voda má stále vysokou teplotu Spalinové kanály směřující dolů prochází horním okruhem, skrz dělicí přepážku do spodního okruhu. Primární (otopná) voda má v této části obvykle teplotu mezi 30 °C a 60 °C pro vytápění (v závislosti na teplotě zpátečky vytápění), perfektní pro kondenzaci v režimu vytápění.

Technologie předehřívání zásobníku

V režimu přípravy teplé vody pracuje spodní okruh při mnohem nižší teplotě, obvykle 5 °C až 20 °C, podle teploty studené vody na vstupu. Studená voda vstupuje do spodního primárního okruhu přes nerezový zásobník, kde dojde k jejímu předehřátí. Jelikož zásobník předehřevu obklopuje spodní kouřovody, je schopen absorbovat jejich zbývající teplo a výsledkem je plná kondenzace HeatMaster TC v režimu ohřevu teplé vody při plném i částečném zatížení.

Heat Master TC je řízen elektronikou ACV MAX s modulací hořáku a nabízí širokou paletu výkonů od 10 kW do 120 kW.

Firemní článek