+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

OPOP dále inovuje své peletové kotle Biopel mini

21.10.2022 Firma: OPOP s. r. o. Časopis: 6/2022

Automatické kotle na pelety patří na pomyslný technologický vrchol mezi kotli na tuhá paliva. Pelety nabízejí největší pohodlí a maximálně jednoduchou obsluhu. Česká firma OPOP aktuálně pro své peletové kotle připravila novou konstrukci násypky, díky které sestava zabere méně místa.

Prodej kotlů na pelety v České republice roste, stále však nedosahují takové obliby jako v sousedních zemích. Například u nás má peletový kotel nainstalovaný přes 35 tisíc domácností, zatímco v Rakousku je to víc než 150 tisíc. Také v Německu jsou pelety na strmém vzestupu a během roku 2020 vzrostl prodej peletových kotlů meziročně o 208 %.

Kotel na pelety = široké možnosti

Největší výhodou automatických kotlů na pelety je jejich téměř bezúdržbový provoz, který minimalizuje manuální činnosti a nutnost údržby. Při výběru vhodné velikosti, výkonu a příslušenství se uplatní při vytápění téměř jakékoli nemovitosti. Jsou vhodné jako náhrada neekologických kotlů ve starších domech, ale vyhovují také majitelům nízkoenergetických novostaveb, kde se uplatní výkony kolem 11 kW. Vysoké výkony kotlů pak dobře slouží pro vytápění v budovách škol nebo penzionů.

Image 1

Ovládání kotle přes internet

Peletové kotle od OPOP podporují jednoduchost svého provozu také díky modernímu ovládání. Po připojení kotle na Wi-fi může majitel kotle ovládat vytápění na dálku díky aplikaci eModul. Tato aplikace umožňuje:

  • zahájit vytápění pomocí zapalovací patrony,
  • kontrolovat a měnit požadovanou teplotu,
  • sledovat historii uložených parametrů,
  • ukončit vytápění a bezpečně uhasit oheň,
  • vzdálený přístup servisnímu technikovi v případě řešení opravy.

Kotle Biopel mini ještě kompaktnější

Kotle Biopel mini jsou oblíbené díky variantnosti svého konstrukčního řešení. Aktuálně přichází OPOP s inovovanou konstrukcí kompaktní násypky kotle. Při otevření kotlových dvířek s hořákem dojde k zasunutí hořáku do násypky a tím se výrazně sníží prostorová náročnost. Kompaktní násypka tak společně s kotlem zabere na šířku pouze 85 až 98 centimetrů, což je dobrá zpráva pro všechny, kdo nemají pro instalaci kotle a průběžnou údržbu místa nazbyt.

V nabídce OPOP je kromě klasické verze také typ Biopel mini tower, který se díky svým 35,2 centimetrům šířky pyšní označením nejužší kotel na trhu.

Kombinace pelet se dřevem nebo uhlím

Pro zákazníky, kteří chtějí mít větší možnost ovlivnit náklady na nákup paliva, jsou zajímavé také kombinované kotle. OPOP nabízí kombinaci paliv pelety + uhlí nebo pelety + dřevo. Toto řešení umožňuje libovolně přecházet z jednoho paliva na druhé a používání kombinovaného kotle není vůbec složité.

Kombinovaný kotel na pelety a uhlí H4 EKO PELLET

„Náš kotel H4 EKO PELLET má multifunkční mechanismus odklápění hořáku. Když chcete topit peletami, vsunete hořák do kotle a zajistíte,“ vysvětluje Ing. Roman Boczek ze společnos-ti OPOP. „Jakmile chcete palivo změnit, jednoduše odklopíte hořák stranou a přikládáte do kotle manuálně uhlí,“ dodává. Při spalování hnědého uhlí funguje kotel jako odhořívací. Majitel šetří náklady za palivo, ale do kotle je nutné přikládat uhlí několikrát za den. Naopak při topení peletami funguje kotel v automatickém režimu, který si sám doplňuje a dávkuje palivo. Teplotu v místnostech pak lze upravovat odkudkoli pomocí aplikace.

Kombinovaný kotel na pelety a dřevo Biopel Mini Kombi

Pro kombinované používání dřeva a pelet nabízí OPOP set kotlů HEKO-D a Biopel mini V9, který spojuje výhody obou kotlů. Pro oba kotle stačí jeden komín. Řídicí jednotka řídí vytápění peletami i kusovým dřevem. Když dřevo dohoří, je kotel schopný sám přejít na automatické vytápění peletami se všemi jeho výhodami.

Image 0

Podrobnější informace: www.opop.cz
OPOP spol. s r. o., Zašovská 750
757 01 Valašské Meziříčí
tel.: 571 675 240

Firemní článek
Související produkty
Související časopisy