+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Odstředivý odkalovač s magnetickou vložkou R146C

04.04.2017 Firma: GIACOMINI CZECH, s.r.o. Časopis: 2/2017

Snahou společnosti Giacomini je neustále rozšiřovat sortiment o kvalitní výrobky, které jsou dnes nedílnou součástí moderních otopných a chladicích soustav.

Image 0

Výsledkem je například zcela nový odstředivý odkalovač s magnetickou vložkou R146C. Jedná se o kompaktní verzi odkalovače vhodnou pro moderní kotle instalované v rodinných domech, kdy odkalovač zachycuje a odstraňuje pevné a magneticky přitahované nečistoty z otopné soustavy. Použitím odkalovače se ochrání vnitřní části kotle a čerpadla. Zároveň se tím prodlouží jejich celková životnost. R146C je vyroben z poniklované mosazi, která umožňuje odkalovač použít i do vyšších teplot a tlaků. Horní víko je navíc opatřeno šroubem, který slouží k odvzdušnění odkalovače při napouštění vody do soustavy.

Image 1A – odstředivý odkalovač, B – šroubení a kulový kohout jako volitelné příslušenství

Jak odstředivý odkalovač s magnetickou vložkou funguje?

Nečistoty jsou oddělovány působením odstředivé síly vody, magnetu a jemného nerezového filtru. Voda přitékající do odkalovače je vedena do odstředivého separátoru, kde vířivý pohyb odstředí pevné částice. V této části je také osazen magnetem, který zachycuje kovové nečistoty. Nerezový filtr, pod odstředivým separátorem, zadržuje nečistoty v komoře na dně odkalovače. Zachycené nečistoty lze odstranit bez nutnosti demontáže, nebo odstavení celé soustavy, otevřením vypouštěcího ventilu.

Kam a jak lze odstředivý odkalovač s magnetickou vložkou instalovat?

Image 2Možnosti instalace

Aby došlo k bezpečné ochraně kotle a čerpadla, je třeba odkalovač namontovat do zpětného potrubí otopného nebo chladicího okruhu. Díky své malé velikosti (141 x 73 x 126,5 mm) je například možné odkalovač namontovat přímo pod nástěnné kotle. Otočná připojovací armatura pak umožnuje montáž do vodorovných i svislých potrubních rozvodů včetně kolmého připojení ze zdi.

Image 3Příklad instalace pod nástěnný kotel

Firemní článek