+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Nový systém KAN-therm ultraPRESS

30.12.2022 Firma: KAN-therm CZ-SK Časopis: 7/2022

KAN, POLSKÝ výrobce moderní armatury, nepolevuje. Transformace dobře známé a široce používané rodiny KAN therm Press se stala tím nejdůležitějším cílem, aby lépe dokázala splňovat požadavky na značku, kladené zákazníky a obchodními partnery. Jaké nové vlastnosti přináší systém KAN-therm ultraPRESS?

Stabilní základna

KAN-therm Press již celá léta vyvrací mnohé mylné představy o funkcích sanitární techniky. Jeho nejdůležitější výhodou je jeho všestrannost a mimořádná kvalita, která umožňuje jeho použití v těch  nejspeciálnějších řešeních.

KAN však neusíná na vavřínech. Nedávno debutoval systém KAN--therm ultraPRESS, který staví na zkušenostech z předchozí pro-duktové řady: „Už na první pohled můžeme vidět, že tvarovky dostaly novou barvu, jsou vyrobeny z lehkého PPSU“ – ukazuje Mariusz Choroszucha – ředitel technického oddělení Skupiny KAN. „Mosazné tvarovky byly doplněny o nový sortiment o průměru 32 × 3 mm. Pro usnadnění instalačních prací jsme poskytli našim zákazníkům k dispozici na míru přizpůsobené nástroje KAN. Souprava sestává ze tří nástrojů typu U a TH s funkcí automatického uvolnění. Navíc se produkty KAN-therm ultraPRESS prodávají v baleních, na kterých si lze snadněji přečíst všechny důležité parametry. Za zmínku stojí i aktualizované označení, kterým jsme měli v úmyslu usnadnit identifikaci. Jednotlivé produkty z rodiny KAN-therm ultraPRESS dostaly stejné katalogové číslo jako jejich předchůdci.“

Díky těmto změnám získaly produkty KAN-therm ultraPRESS nový, ucelený design. V rámci výrobního procesu byl maximálně splněn závazek Společnosti snížit množství nerecyklovatelného odpadu.

Je třeba dodat, že systém KAN-therm ultraPRESS je plně kompatibilní a zaměnitelný s výrobky stávajícího systému KAN-therm PRESS, a to jak z hlediska tvarovek, tak i trubek. Katalogové číslo a cena prvků systému KAN-therm ultraPRESS System bude stejná jako u předchůdců.

Image 0

Zdravá a čistá voda

Systém KAN-therm ultraPRESS disponuje řadou nezávislých mezinárodních certifikátů vydaných laboratořemi provádějícími výzkum podle přísných předpisů.

Výrobky z nevhodných materiálů mohou kontaminovat vodu, rozpouštět kovy nebo podporovat množení bakterií v potrubí, což způsobuje, že voda nabývá nepříjemného zápachu nebo chuti a může být škodlivá na zdraví. Certifikáty potvrzují, že při koupi produktů KAN získáváte i záruku, že armatura je v souladu s příslušnými zákony a předpisy.

Cirkulace teplé vody a boj proti Legionelle

Jedním z nejdůležitějších kritérií pro KAN je zajištění přístupu ke zdravé vodě. Právě proto je součástí nabídky systému KAN--therm ultraPRESS také speciální armatura, která se používá zejména pro instituciální vodárny. Nástěnný kotouč tvaru U je k dispozici v nejpoužívanějších a nejběžnějších průměrech (16× G1/2”×16 a 20×G1/2”×20). Tato součástka zajišťuje neustálou cirkulaci teplé vody, proto nevznikají prostory, kde by se voda na delší dobu zastavila, protože tam by hrozilo potenciální nebezpečí přemnožení bakterií Legionella.

Tvarovka je navíc vybavena zvukově izolačním gumovým krytem, který ji zcela izoluje od ostatních prvků systému, potlačuje hluk a eliminuje vibrace vznikající při provozu potrubního systému.

Vysoce kvalitní surovina – pitná voda bez obsahu niklu

Je třeba také poznamenat, že všechny mosazné armatury, které jsou součástí nabídky systému KAN-therm ultraPRESS, splňují obecně akceptované požadavky 4MS zaměřené na minimalizaci kontaminace pitné vody těžkými kovy. Tvarovka je vyrobena z kvalitní mosazi, která zaručuje, že nebude chemicky interagovat s protékající pitnou vodou.

Bezpečnost

Nespornou výhodou systému je bezpečnost, kterou poskytují tvarovky s funkcí LBP (Leak Before Press), díky kterým nestlačené tvarovky signalizují případný únik nejen pod tlakem, ale také při naplňování systému. Funkce LBP zabraňuje tomu, aby tvarovky zůstávaly v nedostatečně stlačeném stavu.

Další výhodou systému KAN-therm ultraPRESS je, že poskytuje ochranu proti poškození O-kroužku. Díky speciální konstrukci přípojky, tvarovky a O-kroužky nepřesahují obrys přípojky a potrubí nejsou při instalaci vystavena poškození. Proto není nutné tvarovat a odlamovat vnitřní okraje potrubí, díky čemuž je montáž jednodušší a rychlejší.

Trvanlivost řešení KAN

Výrobky z rodiny produktů KAN-therm ultraPRESS mají vysokou mechanickou pevnost, jsou opatřeny vrstvou EVOH potřebnou pro kompatibilitu s trubkami PEXC, PERT, blueFLOOR PERT, mají dále hygienické a estetické výhody, které jsou zřejmé při montáži, lze je použít v systémech pro přepravu glykolu a jsou chráněny proti elektrochemické korozi.

Systém KAN-therm ultraPRESS proto nabízí odolnost a nejlepší kvalitu za přijatelnou cenu. Pro KAN je vždy v centru pozornosti spokojenost a bezpečnost zákazníka a instalatéra.

Firemní článek