+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Nový plynový kondenzační kotel Vitocrossal 300 udává nová měřítka

13.09.2018 Autor: Alena Malátová Firma: VIESSMANN, spol. s r.o. Časopis: 5/2018

Společnost Viessmann Group je jedním z předních mezinárodních výrobců topných, průmyslových a chladicích systémů. Rodinný podnik, založený roku 1917, zaměstnává 12 100 zaměstnanců, celkový obrat činí 2,37 miliard €. 55 % obratu připadá na export. Jako rodinný podnik klade Viessmann zvláštní důraz na zodpovědné jednání založené na trvalém odkazu, trvalá udržitelnost je zakotvena již ve firemních zásadách.

Plynový kondenzační kotel Vitocrossal 300 (typ CRU) s výkony 800 a 1000 kW vykazuje, ve srovnání se svým předchůdcem, mnohá zlepšení. Je třeba vyzdvihnout rozšířený rozsah modulace na 1 : 6 a výrazně menší rozměry. Díky tomu se snadněji dopravuje na místo určení například v případě modernizace, kdy je, vzhledem k zúženým prostorám, možnost výměny kotlů často jen omezená.

Image 1Obr. 1 • Vitocrossal 300; 1 – diskový hořák MatriX, 2 – spalovací komora z nerezové, ušlechtilé oceli, 3 – plocha výměníku tepla Inox-Crossal, 4 – vysoce účinná tepelná izolace, 5 – dvě hrdla vratné vody

Kompaktní rozměry díky diskovému hořáku MatriX

Nový diskový hořák MatriX je zásadní inovací, díky které došlo ke zmenšení celé jednotky. Umožňuje provoz na zemní plyn a zkapalněný plyn. Kotel se dá provozovat buď závisle, nebo nezávisle na vzduchu v místnosti. Kotel Vitocrossal 300 (typ CRU) disponuje osvědčenou plochou výměníku tepla Inox-Crossal. Produkt lze objednat buď vcelku, nebo dodávku rozdělit na modul výměníku tepla a hořáku, aby byla doprava na místo rychlejší.

Intuitivní obsluha přes dotykový displej

Nová regulace Vitotronic s barevným dotykovým ­displejem, integrovaná do plynového kondenzačního kotle, má snadnou intuitivní obsluhu. Funkce asistenta pomáhá s uvedením do provozu. Do regulace je již integrovaná funkce kaskády pro až osm kotlů s celkovým výkonem 8000 kW. Za pomoci našich osvědčených rozhraní Vitocom se dá kondenzační kotel přímo spojit se zařízením Vitodata. Odborná firma může díky tomu poskytnout zákazníkům další služby, aby se zaručila bezporuchová funkce zařízení. Přes Vitocom a energetický kokpit je možné transparentním způsobem vizualizovat spotřeby energie.

Image 2Obr. 2 • Vyjímatelný boční kryt a sklápěcí kryt kotle

Maximální komfort servisu

Vitocrossal 300 přesvědčí v neposlední řadě maximálním komfortem servisu. Přední díl krytu kotle se pomoci tlumicího pístu odklopí mírně nahoru. Boční obložení lze rychle a jednoduše vyjmout, a poskytnout tak přistup k diskovému hořáku MatriX, který se dá jednoduše vyklonit na stranu.

Využijte těchto výhod

  • Plynová kondenzační jednotka 800 a 1000 kW.
  • Normovaný stupeň využití: až 98 % (Hs).
  • Provoz na zemní plyn E a zkapalněný plyn.
  • Vysoká provozní bezpečnost a dlouhá životnost díky nerezovému tepelnému výměníku Inox-Crossal – pro vysoce účinný přenos tepla a vysokou míru kondenzace.
  • Diskový hořák MatriX pro mimořádně tichý a ekologický provoz s rozsahem modulace až 1 : 6.
  • Malá potřeba místa díky kompaktní spalinové komoře a kompaktnímu modulu výměníku tepla.
  • Dlouhé doby chodu hořáku díky velkému rozsahu modulace a velkému objemu vody.
  • Sériová regulace Vitotronic s barevným dotykovým displejem a energetickým kokpitem.
  • Vitotronic 300 s integrovanou funkcí kaskády pro až 8 kotlů.
  • Integrované rozhraní LAN pro internetovou komunikaci a integrované servisní rozhraní WLAN.


Více informací naleznete zde a zde.

Firemní článek