+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Náhrada za litinový radiátor? Řešení je nabíledni: Charleston Retrofit

19.11.2021 Firma: ZEHNDER Group Czech Republic s.r.o. Časopis: 7/2021

Otopná tělesa Charleston Retrofit jsou optimální řešení zejména pro rekonstrukce rodinných domů a bytů. Umožňují jednoduchou náhradu litinových těles i výměnu jiného starého radiátoru za nový. Momentálně jsou k dostání za zvýhodněných podmínek.

Zehnder Charleston je nejen originál mezi článkovými radiátory, ale i designovou klasikou. Při rekonstrukcích, kde je potřeba se obejít bez větších stavebních úprav, lze radiátory v provedení Retrofit, díky shodné rozteči bočního připojení, namontovat na stávající rozvody. V případě kompletní rekonstrukce se nabízí připojení Completto s integrovaným ventilem nebo jiný typ připojení.

Přizpůsobeno pro snadnou montáž

Tělesa Retrofit jsou oblíbená u instalatérů a montážních firem také pro svou jednoduchost a rychlost připojení. Zehnder Charleston je dodáván lakovaný v požadované barvě, sestavený jako jeden kus a s připojením dle objednávky. Díky tomu, nižší hmotnosti (oproti litinovým tělesům) a rychloupínací sadě Zehnder EasyFix je montáž rychlejší, snadnější i bezpečnější.

Image 1Obr. 1 • Dodáno jako kompletní radiátor – Zehnder Charleston je doručen lakovaný v požadované barvě, sestavený jako jeden kus s daným počtem článků dle objednávky a s odpovídajícím způsobem připojení

Sestavování z jednotlivých článků otevírá těmto radiá­torům obrovské možnosti pro přizpůsobení se stavebním potřebám v novostavbách i ve staré zástavbě. Oproti základním zkompletovaným modelům je u nadměrných délek nebo rozměrů na přání možná dodávka radiátoru na stavbu také ve více částech, přičemž ty jsou na místě spojeny.

Image 2Obr. 2 • Zehnder Charleston Retrofit umožňuje jednoduchou náhradu litinového radiátoru nebo výměnu starého radiátoru za nový. V katalogu naleznete přiřazení vhodných modelů Retrofit k litinovým radiátorům se shodnou roztečí bočního připojení, včetně technických údajů a zvýhodněných cen

Image 3Obr. 3a • Radiátory Zehnder Charleston Retrofit pro rekonstrukce obytných prostor jsou k dispozici v pestré škále barev a provedení

Image 8Obr. 3b • Snadná instalace radiátoru Zehnder Charleston díky rychloupínacím konzolám EasyFix ušetří čas při montáži.

Image 4Obr. 3c • Snadná instalace radiátoru Zehnder Charleston díky rychloupínacím konzolám EasyFix ušetří čas při montáži

Lepší tepelná regulace s velmi rychlým náběhem

Při experimentálním měření pomocí termokamery bylo zjištěno, že se povrch radiátorů Charleston zahřeje z 20 °C na 65 °C za pouhé 4 minuty (porovnávány náběhy teplot při teplotním spádu 70/50 °C).

Image 10Obr. 4 • Nespornou výhodou je velmi rychlý náběh tepla, z 20 °C na 65 °C za 4 min.

Oproti běžným litinovým tělesům má tedy podstatně rychlejší náběh na požadovanou teplotu. Krátká reakční doba činí radiátory Zehnder Charleston ideálními pro použití v otopné soustavě s nízkoteplotním zdrojem (tepelná čerpadla, kondenzační kotle, atd.). Umožňuje také lepší regulaci, zbytečně nepřetápí interiér. Detaily měření k nalezení na webu.

Prvotřídní kvalita za skvělou cenu

Ceny článkových radiátorů Zehnder Charleston Retrofit, středového připojení a připojení s integrovaným ventilem jsou momentálně pro český a slovenský trh výrazně sníženy. Při porovnání podmínek je nyní cena za jeden článek na podobné úrovni jako u litinového tělesa – tím je eliminována zřejmě největší výhoda litiny, a to nízké pořizovací náklady. Díky zvýhodnění se navíc radiátory Retrofit svou cenou přibližují cenové hladině deskových radiátorů. A to vše při vysoké kvalitě.

Image 5Obr. 5 • Robustní kartonové obaly zabraňují poškození při dopravě. Smršťovací fólie chrání radiátor Zehnder Charleston Retrofit při instalaci i malování a odstraňuje se až při stěhování

Výrobky Retrofit jsou svým vzhledem, technologií výroby i použitými materiály zcela totožné jako ostatní ocelové trubkové radiátory Zehnder řady Charleston.

Čím si vás Zehnder Charleston také získá

Ocelové trubkové radiátory Zehnder Charleston jsou souhrnem jedinečných vlastností, jako je vysoká kvalita, nadčasový moderní design, jednoduché čištění zaručující vysokou hygienu a velká rozmanitost modelů.

V průhledném laku Technoline se velice dobře hodí do interiérů zařizovaných v osobitém industriálním nebo přírodním stylu. Jsou k dostání ve více než 700 barvách a mnoha povrchových úpravách ze vzorníku Zehnder.

Image 6Obr. 6a • V bytě působí radiátor Zehnder Charleston velmi elegantně

Image 7Obr. 6b • Zehnder Charleston působí velmi elegantně i jako koupelnový radiátor.

Otopná tělesa Charleston se vyrábí z přesných ocelových kulatých trubek o Æ  25 mm. Můžete je volit v nejžádanějších rozměrech – o výšce 260 až 3000 mm, v jakékoliv délce (počet článků × 46 mm), a s hloubkou od 62 do 210 mm (2 až 6trubkové provedení), s mnoha způsoby připojení včetně varianty s integrovaným ventilem Completto. Tvarově v provedení do oblouku nebo rohovém, volně stojícím před prosklenou plochou, s lavicí či do koupelny s držákem na ručník . Se svou variabilitou nabízí řešení pro každý interiér.

Více v katalogu Retrofit i v kompletním ceníku Charleston

Aktuální ceny za článek i za konkrétní modely naleznete v katalogu Charleston Retrofit (tištěná i elektronická verze). Další možné varianty provedení a velikostí radiátorů Zehnder Charleston, rozličné způsoby připojení a upevňovacích sad jsou uvedeny v kompletním ceníku.


Dokumenty ke stažení a více informací naleznete zde.

Kontakt: Zehnder Group Czech Republic s.r.o., www.zehnder.cz, M +420 731 414 443, info@zehnder.cz
Kontakt pre Slovensko: www.zehnder.sk, M: 0901 733 722, info@zehnder.sk,

Přednosti radiátoru Zehnder Charleston byly představeny při webináři, podívejte se zpětně:

Image 9

Firemní článek