+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Měřicí přístroje Testo pro Vaši snadnou práci

23.05.2023 Firma: TESTO, s.r.o. Časopis: 2/2023

Rozhovor s ing. Martinem Schlöglem, ředitelem společnosti Testo Česká republika.

Image 1

Mohl byste na úvod představit společnost Testo a její produktové portfolio?

Moc rád, Testo je více než 65 let lídrem v oblasti profesionální měřicí techniky a řešení. Sídlo naší firmy je v německém Schwarzwaldu, ve městě Titisee, kde je také vývoj a výroba většiny přístrojů. Prodej, servis a kalibrace jsou v rámci poboček prakticky po celém světě. Naše přístroje nacházejí uplatnění v oblastech vytápě-ní, klimatizace, chlazení, průmyslových aplikací, ve farmacii a zdravotnictví, při monitorování vnitřního prostředí a kvality potravin.

V České republice je pobočka Testo od roku 1999, sídlí v Praze a disponuje vlastní akreditovanou kalibrační laboratoří, záručním a pozáručním servisem. Součástí služeb naší laboratoře jsou také kalibrace u zákazníka, kvalifikace, mapování, nebo validace.

Kde se v oblasti HVAC můžeme setkat s měřicími přístroji Testo?

V oblasti vytápění jsou první volbou naše profesionální analyzátory spalin řady testo 310 a především testo 300. S těmito přístroji pracuje takřka většina servisních techniků renomovaných výrobců kotlů. Dnes s nimi pracují také technici tepelných čerpadel, chladicích a klimatizačních systémů. Na proběhlém veletrhu Aquatherm v Nitře se odborníci z těchto oblastí zajímali o naši aktuální nabídku a při mnoha rozhovorech byla zmiňována právě technická úroveň a užitné vlastnosti těchto přístrojů. Oceňovali možnost elektronického zasílání protokolů zákazníkovi přímo z místa měření, možnost využití aplikací s pomocí chytrých koncových zařízení (smartphone / tablet) a další výhody, které jim výrazně usnadní jejich každodenní činnosti. Tento vysoký zájem nám udělal velikou radost a je to pro nás samozřejmě velký závazek do budoucna.

Image 2

Které novinky máte ve Vaší současné nabídce?

Každý rok uvádíme na trh nové či inovované přístroje do různých oblastí a aplikací. Pro oblast vytápění je to letos například inovace stávajícího a musím říci velmi úspěšného analyzátoru testo 300, který nyní díky přídavnému Bluetooth modulu umožní měření dalších čtyřech parametrů s pomocí chytrých sond testo. Novinkou letošního jara je nová řada testo Compact Class, která čítá 11 měřicích přístrojů pro oblasti klimatizace, ventilace, vytápění, chlazení a další obory. Je to 9 měřených veličin (teplota, tlak, vlhkost, CO2, osvit, rychlost proudění…). Tyto přístroje přinášejí svým uživatelům záruku přesného měření s možností vyhodnocení pomocí praktické aplikace testo Smart App. Dalším novým pomocníkem z oblasti vytápění či chlazení jsou zcela nová řada detektorů testo 316, které nabízejí bezpečnou detekci úniku plynů a chladiv. V této řadě přístrojů je unikátní detektor testo 316–2-Ex, který s nabízí jedinečnou možnost detekce úniku plynů i chladiv zároveň. Pro servisní techniky z oblasti chlazení a tepelných čerpadel je pak zajímavou novinkou váha chladiv testo 560i s ventilem umožňujícím plně automatické plnění chladiv do systému.

Naše čtenáře bude především zajímat, jak je značka Testo zastoupena v České republice?

V České republice máme kromě pražské centrály tři hlavní autorizované partnery, kteří zastupují naše přístroje v celém portfoliu. Jižní a Západní Čechy pokrývá společnost KUBOUŠEK EU holding, a. s. (kubousek.testo.cz), Severní Moravu společnost ZAM-Servis, s. r. o. (zam.testo.cz) a Jižní Moravu pak Radek Kadlec (testoinfo.testo.cz). Všichni tito certifikovaní partneři disponují vlastním obchodním zázemím, skladem, základním servisem a zároveň slouží jako sběrné místo pro přístroje určené ke kalibraci. Naši zákazníci mohou využít možnosti předvedení nebo zapůjčení přístroje a kompetentní technické podpory. Kromě těchto hlavních partnerů si přístroje testo mohou zákazníci zakoupit u oborově zaměřených prodejců a velkoobchodů.

Image 0

Jaké cíle má společnost Testo stanoveny do budoucna?

Testo investuje každým rokem 10 % svého obratu do výzkumu a vývoje nových přístrojů. Management společnosti se zavázal každý rok uvádět na světové trhy nové inovativní digitální přístroje a řešení. Letošní množství novinek je toho dostatečným důkazem. Zásadní je pro nás technická podpora našich zákazníků, neustálé zvyšování kompetencí a znalostí našeho týmu. Neustále rozšiřujeme rozsah služeb naší akreditované kalibrační laboratoře s cílem reagovat na potřeby našich zákazníků pro jejich podnikání.

Těšíme se na další spolupráci s našimi zákazníky v roce 2023.

Děkuji za rozhovor.

Více informací na: www.testo.cz

Image 3

Firemní článek