+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Kotle OPOP s novými úpravami pro ještě snazší obsluhu

09.01.2023 Firma: OPOP s. r. o. Časopis: 8/2022

Kotle na pevná paliva jsou v posledních měsících velmi žádané a zákazníci si obvykle musí na dodání několik měsíců počkat. Přestože mají v OPOP plné ruce práce, stihli pro své kotle připravit i několik užitečných inovací.

Výrobní haly OPOP ve Valašském Meziříčí jsou plné komponentů pro montáž automatických kotlů na pelety, zplynovacích kotlů na dřevo a také kotlů pro manuální přikládání na hnědé uhlí.

Prověřená konstrukce a důraz na jednoduché ovládání tvoří základ toho, proč jsou kotle OPOP u zákazníků tak oblíbené. V posledních měsících navíc prošly některé typy kotlů promyšlenou konstrukční úpravou, která má za cíl ještě jednodušší obsluhu.

Vylepšená násypka šetří místo

První inovace se týká peletových kotlů Biopel mini. Díky upravené konstrukci kompaktní násypky na pelety není potřeba tolik volného místa. V původní verzi vyžadovalo otevření kotlových dvířek s hořákem manipulační prostor na jedné straně. Z toho důvodu nešlo postavit kotel například hned vedle pevné stěny.

Image 2Obr. 1 • Upravená konstrukce kompaktní násypky

„V novém provedení dojde při otevření kotlových dvířek k zasunutí hořáku do násypky. Tím se výrazně sníží prostorová náročnost pro instalaci kotle i průběžnou údržbu,” vysvětluje Ing. Roman Boczek, vedoucí obchodního oddělení v OPOP. Kompaktní násypka společně s kotlem zabere na šířku pouze 85 až 98 centimetrů a majitel tak získá více možností pro umístění. „To je dobrá zpráva pro všechny, kteří nemají pro instalaci a manipulaci místa nazbyt,” dodává Ing. Roman Boczek.

Pro opravdu malé kotelny je v nabídce OPOP ještě verze Biopel mini tower, která se díky své šířce 35,2 centimetrů pyšní označením nejužší kotel na trhu. Zásobník pelet je umístěný nahoře na kotli a pojme 40 nebo 60 kilogramů paliva.

Image 1Obr. 2 • Verze Biopel mini tower

Roštovací páka na libovolné straně

Také kotel H4EKO-U na tuhá paliva prošel užitečnou úpravou. Konstrukční inovace nově umožňuje změnit stranu, na které je přimontovaná roštovací páka. Zákazník si tak může vybrat pravou nebo levou stranu podle dispozic v kotelně. Páka je přichycená na šroubech, které můžete povolit, a tak lze snadno změnit stranu.

Při pohledu na nové kotle řady H4EKO-U je zřejmé, že vyměnitel-ná páka není jedinou změnou. Kotle dostaly také nový design s důsledně rovnými liniemi. Veškeré rozměry, technické a emisní parametry zůstávají stejné. „I nadále jde ke kotli doplnit přestavbovou sadu pro topení peletami v automatickém režimu,” doplňuje seznam výhod Ing. Roman Boczek.

Image 0Obr. 3 • Kotel H4EKO-U

Vysoká účinnost a nízké emise

Kotle vynikají jednoduchou obsluhou i provozem, fungují totiž bez jakýchkoli elektronických prvků. Díky své vysoké účinnosti přes 85 procent většinu energie paliva využívají na vytápění, a to se promítá do celkové nízké spotřeby.

Prověřená konstrukce zajišťuje ekologický provoz, při kterém jsou při spalování hnědého uhlí splněné požadavky na emisní třídu 4 i ekodesign. Kotel H4EKO-U lze tedy bez problémů používat i po roce 2024.


Podrobnější informace: www.opop.cz
OPOP spol. s r. o., Zašovská 750
757 01 Valašské Meziříčí
tel.: 571 675 240

Firemní článek
Související produkty
Související časopisy