+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Klimatizace bez venkovní jednotky IVAR.2.0

07.07.2021 Autor: Mgr. Kateřina Jandová Firma: IVAR CS spol. s r.o. Časopis: 3/2021

Chlazení obytných prostor pomocí tzv. klimatizační jednotky, která zajišťuje odvádění přebytečného tepla do venkovního prostředí, se převážně v posledních letech těší velké oblibě. A není se čemu divit. Vzhledem ke zvyšujícím se teplotám, které se v posledních letech neobjevují pouze v letních měsících, ale mnohdy nás překvapí již v průběhu jara, či přetrvávají až do podzimu. Na trhu se objevuje řada produktů, od malých přenosných chladicích zařízení až po klasické klimatizační jednotky typu split. Většina z nich však představuje různá úskalí, ať už je to nedostatečný výkon u přenosných verzí či náročná instalace a potřeba chladírenského technika u splitových jednotek. My zde představíme zcela odlišné řešení klimatizačních jednotek, a to bez venkovní jednotky.

Image 1

Běžná tzv. splitová klimatizace se totiž skládá z venkovní („kondenzační“) a vnitřní jednotky. Tyto dvě jednotky jsou vzájemně propojeny měděným potrubím obsahujícím chladivo a jejich instalaci musí provádět chladírenský technik s patřičným oprávněním. Venkovní jednotka předává odvedené teplo z vnitřního prostředí venkovnímu vzduchu. Bohužel mnohdy svým vzhledem ruší celkový ráz budovy a v historických částech města bývá její použití zcela zakázáno.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. již před řadou let uvedla na český a slovenský trh převratné řešení tohoto úskalí. Jedná se o vnitřní klimatizační jednotku (chlazení/topení) bez venkovní jednotky 2.0 od italského výrobce INNOVA, kde je celé zařízení (včetně kompresoru a ventilátorů) situováno v jedné kompaktní jednotce. V tomto případě ve vnitřní jednotce. Venkovní vzduch protéká vnitřní jednotkou přes teplý výměník (kondenzátor) a tím odvádí teplo odebrané z vnitřního prostředí. Jediné, co je nutno udělat jako přípravu pro instalaci, jsou dva prostupy obvodovou zdí objektu do venkovního prostředí. Pak se jen nasadí jednotka na zeď, připojí k napájení a zákazník může chladit.

Image 2

Všechny modely klimatizačních jednotek IVAR.2.0 však, kromě chlazení, nabízejí také možnost vytápění (pro tento případ je nutné připojit také odvod kondenzátu), větrání (bez ovlivnění pokojové teploty) či odvlhčování. Jednotky mohou být instalovány nízko nad podlahou, ale i vysoko u stropu. Zvenku jsou otvory opatřeny samočinnými klapkami, které se samy otevřou při spuštění jednotky a uzavřou po jejím vypnutí.

Image 3

Jednotky IVAR.2.0 jsou nabízeny v několika výkonových řadách a konstrukčních provedeních, která byla v průběhu let rozšiřována a zdokonalována, takže nyní můžeme s klidem říct, že vhodnou jednotku si vybere opravdu každý.

V zásadě můžeme tyto jednotky rozdělit na horizontální a vertikální. V letošním roce byla stávající nabídka horizontálních provedení (IVAR.2.0 10 a 12HPIN) rozšířena o dvě novinky. Je to IVAR.2.0 09HPIN MINI (s šířkou pouze 800 mm) a jednotka IVAR.2.0 15HPIN (se standardní šířkou 1010 mm s vyšším výkonem). Nyní tak nabídka horizontálních klimatizací IVAR.2.0 může pokrýt rozsah chladicího výkonu od 1,73 kW až po 2,87 kW a topného výkonu od 1,71 kW až po 2,75 kW. Stačí si jen vybrat ten správný model pro zajištění teplotního komfortu u vás doma. Vertikální provedení je zde pro případy, jako jsou úzké meziokenní prostory či rohy místnosti, kde je obtížné najít vhodné místo pro horizontální provedení IVAR.2.0. Jedná se o výjimečný koncept, spojující design a technologii, a umožňující využití za normálních okolností nevyužívaných prostor. Klimatizaci 2.0 vertikální nabízíme ve dvou výkonových řadách. První je IVAR.2.0.V 10HPIN (s chladicím/topným výkonem 2,04/2,1 kW) a druhá je IVAR.2.0.V 12HPIN (s chladicím/topným výkonem 2,35/2,36 kW).

Všechny modely jsou navíc standardně vybaveny Wi-Fi pro dálkové řízení přes aplikaci pro chytré telefony a tablety (se systémy Android a iOS), která umožňujedálkově programovat a řídit zařízení i od vícero uživatelů jako opravdový systém automatizace budov. Samozřejmostí je dálkové ovládání a možnost ovládání jednotky přes dotykový displej. Jednoduchý a hladký design jednotek zajistí, že krásně zapadnou do jakéhokoliv interiéru. K jednotkám se samozřejmě dodává i řada příslušenství, jako je spodní estetický kryt pro případ instalace jednotky vysoko u stropu, mřížka na otvory zvenku proti vniknutí hmyzu či kryt venkovních mřížek proti dešti.


Pokud Vás klimatizace bez venkovní jednotky IVAR.2.0 ­zaujaly, podívejte se na jejich nabídku či kontaktujte naše obchodně-technické zástupce.

Firemní článek