+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

DIMPLEX – Expert na energetické úspory

01.10.2015 Firma: TERMO KOMFORT, s.r.o. Časopis: 6/2015

Je známo, že tepelných čerpadel systému vzduch-voda se u nás instaluje zhruba 70 % z celkového množství všech systémů. Méně se ale ví, že první tepelné čerpadlo vzduch-voda, které efektivně pracovalo až do venkovní teploty minus 25 °C, pocházelo od německé značky DIMPLEX a k nám ho dovezla i nainstalovala společnost TERMO KOMFORT, s.r.o. Bylo to před 15 lety, tj. v roce 2000 a na svou dobu to byl neuvěřitelný pokrok, protože před tím končilo využití „vzduchových“ tepelných čerpadel u venkovní teploty vzduchu 0 °C.

Image 1

Téměř půl století vyvíjí a vyrábí DIMPLEX úspornou vytápěcí techniku, zahrnující i využití obnovitelných energií, včetně výroby tepelných čerpadel a patří ke světové špičce v tomto oboru. Dokladem vyspělosti výrobce je i nová produktová řada tepelných čerpadel DIMPLEX LA S-TU(R) s výkonem 9, 12 a 18 kW s vynikajícími parametry, v tabulce uvádíme hodnoty pro LA 9S-TU.

Image 2

Image 3

Image 4*Hodnoty dle EN 14511

Vysoce efektivní tepelné čerpadlo vzduch-voda pro venkovní instalaci

  • Obzvláště tiché díky zvukově optimalizovanému šíření emisí hluku a izolovanému kompresoru
  • Maximální provozní bezpečnost díky sledování čidly v chladicím okruhu
  • Vysoká účinnost vlivem vysoce výkonného výparníku, ventilátoru ES a COP-Boosteru
  • Nově vyvinuté řízení odstraňování námrazy, od 0 °C používá přirozené odmrazování pro zvýšení efektivnosti provozu
  • Integrace inteligentních regulátorů pokojové teploty (Smart-RTC) umožňuje další nárůst efektivnosti výroby tepla
  • SG-ready, připraveno na řízení provozu v návaznosti na variabilní cenové tarify v inteligentních elektrických sítích využívajících obnovitelné zdroje energie, Smart Grid
  • Snadná a rychlá instalace s minimální vzdáleností od stěny 0,5 m
  • Všechny výkony také v provedení s chlazením (R)
  • Elegantní vzhled s možností výběru z 1625 barev

Decentrální rekuperační rovnotlaké jednotky DL 50

DL 50 jsou skvělým řešením pro celou řadu objektů, především obytných, kde mohou zcela nahradit klasické rekuperace centrální. Jejich největší předností je řízené větrání v místnostech dle individuální potřeby výměny vzduchu v reálném čase. Nepotřebují rozvody vzduchu, které jsou nutné pro rekuperace centrální. Jsou vybaveny protiproudými křížovými výměníky s účinností až 90 %, které se dají snadno čistit a samozřejmostí jsou filtry na přívodu a odvodu vzduchu.

Image 0

Mimořádně tiché dva EC ventilátory v každé jednotce umožňují nastavení optimálního řízení výměny vzduchu v rozmezí od 15 do 55 m3/h. Rozsah využití od –20 do +40 °C venkovního vzduchu.

Více informací naleznete na www.dimplex.czwww.termokomfort.cz

Firemní článek
Související časopisy