+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

De Dietrich součástí chytré domácnosti

23.05.2022 Firma: BDR THERMEA (Czech republic) s.r.o. Časopis: 2/2022

Požadavky na komfort moderního bydlení se neustále zvyšují a realizace tzv. chytré domácnosti u rodinných domů či bytů je toho jasným příkladem. Tento trend následuje také výrobce tepelné technologie De Dietrich, jehož špičková tepelná čerpadla, plynové kondenzační kotle, klimatizace či rekuperace mohou být komplexně integrovány do systému chytré domácnosti, a to ve spolupráci s renomovanou firmou Loxone.

Ovládat dnes základní funkce tepelného čerpadla na dálku pomocí smartphonu a wifi sítě je poměrně snadné zadání a De Dietrich pro to využívá svůj prostorový termostat SMART TC°. Doba však kráčí dál a moderní rodiny se stále častěji snaží z efektivních a ekonomických důvodů o sjednocení většiny provozních funkcí spojených s bydlením, jako je vytápění, stínění, osvětlení, audio, zabezpečení vstupu nebo i údržbu bazénu, a to pomocí jednoho systému.

Image 0

Takové řešení nabízí chytrá automatizace, která tvoří skutečnou inteligentní domácnost. De Dietrich v roli dodavatele tepelného čerpadla či klimatizace našel pro začlenění do centrálně řízené domácnosti spolehlivého partnera – původně rakouskou společnost Loxone, která má své zastoupení, kromě mnoha dalších zemí, i v Česku. Mozkem celého systému je Loxone Miniserver, který propojuje všechny požadované technologie a zařízení v domácnosti (včetně např. tepelného čerpadla) a dochází tak k jejich vzájemnému centrálnímu řízení bez nutnosti zásahu. Přes mobilní aplikaci Loxone (Google Play či App Store) pak mají členové domácnosti přesné informace o jejím provozu a samozřejmě mohou dle potřeby vybrané funkce samostatně ovládat.

To platí i pro již zmíněné tepelné čerpadlo De Dietrich. Jeho připojení do systému chytré domácnosti Loxone je velmi jednoduché a zvládne ho každý odborný topenář. Základem tohoto inovativního Plug & Play řešení je instalace odpovídajícího silového rozvaděče (dle výkonu TČ) a komunikace tepelného čerpadla s Miniserverem probíhá přes speciální externí rozhraní Modbus. Tepelné čerpadlo předává údaje o teplotě vody, tlaku i režimu, ve kterém se nachází. Miniserver naopak informuje tepelné čerpadlo o požadované teplotě vody. Úloha systému Loxone je poté udržovat požadovanou teplotu v domě. Jelikož jsou technologie sjednocené do jednoho systému a komunikují spolu, regulace teploty probíhá maximálně efektivně automatickým řízením tepelného čerpadla, žaluzií, klimatizace či rekuperace. Jednotlivá zařízení se doplňují tak, aby nedocházelo k plýtvání tepelnou energií. Data o aktuálních teplotách dávají Miniserveru senzory teploty, Miniserver pak určuje potřeby natápění a řídí ho.

Jako nadstavbu lze získat zónovou regulaci tepla, a to pomocí proporcionálně regulovaných hlavic vytápění. Spojením Loxone a De Dietrich navíc vzniká i servisní prostředí. O jakémkoli problému v systému vytápění se uživatel ihned dozví přes notifikaci do smartphonu. Z pohledu bezpečnosti systému Loxone je důležitým faktem, že veškerá provozní data se neukládají na žádném vzdáleném cloudu, ale zůstávají v domě. Bezproblémové začlenění tepelných čerpadel De Dietrich do tohoto systému vyjadřuje získaná certifikace works with Loxone.

Image 1

Firemní článek