+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Automatické čerpadlo DTRON 3 pro systémy s využitím dešťové vody

01.09.2022 Autor: David Kreuzer Firma: IVAR CS spol. s r.o. Časopis: 4-5/2022

Společnost IVAR CS spol. s r. o. je již od svého vzniku distributorem čerpací techniky DAB PUMPS na českém trhu. Naším zájmem je především spokojenost zákazníka. Proto od začátku dbáme na zlepšování kvality našich služeb všemi dostupnými prostředky.

Image 2

Vzhledem k zvyšujícímu se počtu komplexních systémů, které vyžadují neustále modernější technologie, roste také požadavek po lepší kvalitě. V tomto ohledu může výrobce DAB PUMPS reagovat na neustále se zvyšující nároky trhu, a to právě jedinečnou inovací svých produktů.

Rádi bychom Vám představili automatická čerpadla řady DTRON 3 v kombinaci s našimi podzemními nádržemi pro využití dešťové vody.

Nová řada vícestupňových ponorných čerpadel DTRON 3 je určena k čerpání vody z kopaných studní a nádrží. Provozní rozsah těchto čerpadel je průtok 120 l·min–1 s výtlakem až do 45 m.

Jsou vhodná pro zásobování vody do objektů a například opětovnému využití dešťové vody pro závlahy. Tato čerpadla mají integrovanou řídicí jednotku, která při odběru vody čerpadlo automaticky spouští a při dokončení odběru vypíná, zároveň jej chrání proti chodu nasucho. Možné použití je při kompletním i částečném ponoření, případně jej lze s vhodným příslušenstvím použít jako povrchové čerpadlo. Tato čerpadla lze instalovat i v horizontální poloze.

Nová řada čerpadel DTRON 3 má pouhé dva modely, které stačí k instalaci do různých provozních podmínek. K dispozici je provedení X pro všechny modely s bočním sáním, vhodné především pro instalace do nádrží s dešťovou vodou. Příslušenství kit X (sací souprava) zabraňuje nasátí nečistot ze dna nádrže. Díky výbornému vnitřnímu chlazení a pomocí příslušenství DOC68 lze toto čerpadlo použít jako povrchové, například vedle nádrže pod nátokem. Všechny modely mají odvzdušňovací ventil, který zajišťuje správný a bezproblémový provoz i při částečném ponoru.

Image 0

Čerpadla DTRON 3 disponují integrovanou tlakovou nádobou, která eliminuje tlakové rázy a chrání proti zvýšené četnosti spouštění. Jako příslušenství lze objednat ještě externí hladinový plovák pro komplexní ochranu čerpadla, který je k čerpadlu připojen pomocí technologie NFC. Technologie NFC (Near Field Communication)umožňuje připojení příslušenství bez potřeby fyzického zapojení dalších kabelů do vnitřní svorkovnice, což zajišťuje rychlost a spolehlivost instalace.

Image 1

Model DTRON 3 je vybaven technologií PLC (Power Line Communication) zaručující komunikaci s externím regulátorem Com Box, který je součástí dodávky. Komunikační technologie PLC umožňuje čerpadlu vysílat údaje přes napájecí soustavu, regulátor není fyzicky propojen s čerpadlem, ale stačí ho dát do zásuvky jednoho elektrického okruhu. Pomocí jednotky Com Box lze nastavit zapínací tlak a kontrolovat stav čerpadla včetně alarmů. Uživatel může aktivovat například funkci chránící čerpadlo před zbytečnými starty při drobných únicích vody v systému.

Kompletní nádrž RAIN BASIC je podzemní nádrž o objemu 3000 až 10 000 litrů přímo určená pro využití dešťové vody ze svodu střechy rodinného domu. Tato nádrž
je vybavena filtrem hrubých nečistot s nerezovým sítem, které je snadno přístupné pro pravidelnou údržbu. Dále je vyřešeno připojení pro vstupní vodu a přepad. Součástí dodávky je prodloužení s inspekčním víkem. Jedná se tedy o připravenou nádrž, kterou lze kombinovat i s čerpadly DTRON 3.

Automatická ponorná čerpadla DTRON 3 jsou ideální pro přímé zavlažování, kde mohou zásobovat vodou běžné zahradní rozvody i různé závlahové systémy.

Konstrukce čerpadla umožňuje provoz i při částečném vynoření, takže využitelnost zásoby dešťové vody je maximální.


V případě Vašeho zájmu se obraťte na odborné prodejce, velkoobchody nebo na naši obchodně-technickou kancelář.

Firemní článek