+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Aplikace ViStart: Uvedení do provozu pomocí čtyř jednoduchých kroků

28.01.2020 Autor: Alena Malátová Firma: VIESSMANN, spol. s r.o. Časopis: 8/2019

Chytré mobilní telefony a aplikace se staly již nedílnou součástí našeho každodenního života. FirmaViessmann nabízí svým autorizovaným odborným partnerům řadu aplikací, které jim pomohou při jejich každodenní činnosti přímo v místě výkonu práce.

Image 1Obr. 1 • Aplikace Viessmann

Jednoduché, rychlé a bezpečné uvedení nového topného kotle do provozu je nyní možné za pomoci nové aplikace ViStart. Tento nástroj Vám přes Váš chytrý telefon usnadní uvedení zařízení do provozu a výrazně tak sníží dobu instalace až do vlastního předání provozovateli zařízení. ViStart Vás ve čtyřech krocích provede procedurou uvedení do provozu:

  1. Vyberte ze seznamu topné zařízení, které se má uvést do provozu, uvolněte na regulaci nového kotle Vitodens 2XX WiFi-Access-Point v aplikaci se pomocí QR kódu vytvoří přímé spojení se zařízením. Vzhledem k integrovanému WiFi-Access-Point není potřeba internetové spojení.
  2. Po zadání názvu sítě a hesla se objeví přehledný seznam. Ke kontrole se zobrazí sériové číslo topného zařízení, které se potvrdí pomocí příkazu „pokračovat“.
  3. Poté se postupně snímají a nastavují veškeré parametry jako např. systémový tlak, topné křivky, název topných okruhů a časové programy.
  4. Zařízení běží. Na závěr lze vytvořit předávací protokol se všemi nastaveními, který je možné rozeslat – ať už pro vlastní dokumentaci nebo zákazníkovi.

Image 2Obr. 2 • Krok 1 – Aplikace zobrazí všechna zařízení, která mohou být uvedena do provozu; Krok 2 –  S volbou požadovaného topného zařízení se automaticky vytvoří spojení; Krok 3 – Ke kontrole se zobrazí sériové číslo a potvrdí se přes příkaz „pokračovat“; Krok 4 – Na závěr uvedení do provozu lze vypracovat přejímací protokol se všemi nastaveními

Stažení zdarma

V současné době se dá aplikace ViStart použít ke zprovoznění všech plynových kondenzačních kotlů Vitodens řady 200 nové generace. Postupně se doplní o další topná zařízení, která přijdou na trh s novou elektronickou platformou. Aplikaci si můžete zdarma stáhnout z Apple App Store nebo Google Play Store a nainstalovat na smartphonu nebo tabletu.

Výhody pro obchodní partnery

  • Kompletně vedený proces uvedení do provozu.
  • Není nutné internetové spojení a rozhraní Optolink.
  • Pro smartphony a tablety (iOS a Android).
  • Lze nastavit systémový tlak, topné křivky, časové programy.
  • Předávací protokol se všemi nastaveními ke stažení, zálohou a sdílení.
Firemní článek