+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

AOVT spolupracuje s Janem Mühlfeitem

17.02.2022 Firma: Asociace obchodu voda – topení z. s. Časopis: 8/2021

Spokojený, šťastný a naplněný život. To je cílem a přáním každého člověka moderní společnosti. Potýkáme se s mnoha nástrahami, těžkými úkoly, krizemi a překážkami, které se nám zdají nezvladatelné a od našeho cíle nás oddalují. Přitom mnohdy stačí pochopit pár pravidel a zákonitostí, díky kterým jde vše lépe. Proto jsme se pustili do spolupráce s panem Janem Mühlfeitem.

Image 1

Jan Mühlfeit je veřejně známý globální stratég, kouč top manažerů a olympijských vítězů, spisovatel, recitátor na prestižních zahraničních školách, který 22 let působil po boku Billa Gatese na vedoucích pozicích ve společnosti Microsoft. Jeho největším benefitem nejsou jen dosažené pracovní úspěchy, ale vlastní životní zkušenost. Byl na úplném vrcholu, zažil zhroucení, ocitnul se na dně, ze kterého se dokázal zvednout. To vše mu napomohlo k pochopení životních pravidel, které předává ostatním.

Image 2

V říjnu letošního roku jsme ve Vile Austerlitz ve Slavkově u Brna uspořádali workshop, který byl určen nejen lídrům obchodních společností, ale všem těm, kteří se zajímají o vlastní rozvoj. Záměrem bylo předat zkušenosti a vodítko k tomu jak zvládat stresové situace, efektivně a pozitivně vést tým a odemykat jeho potenciál, jak důležité je najít a rozvíjet vlastní talent, a další. Účast byla veliká, nezbylo ani jedno volné místo a ohlasy byly velkolepé.

Přikládáme jedny ze základních myšlenek a témat, které při tomto příjemném setkání proběhly:

Porozumět sám sobě

Jako klíčový prvek k pocitu naplnění. Kdo si je vědom svých hodnot a svého já, toho mohou ohodnotit a přijmout i druzí. Pokud víme, na co máme talent a rozvíjíme jej, dosáhneme štěstí při naplňování vlastního potenciálu. A co je štěstí? Štěstí je cesta a motor k úspěchu.

Nebát se stanovit si vysoké cíle

Jen pokud míříte na 1. místo, máte nejlepší předpoklad k tomu skončit mezi prvními deseti. Slovy Jana Mühlfeita: „Miř na měsíc, pokud netrefíš, pořád skončíš mezi hvězdama“. S tím souvisí strach, nebát se chybovat. Bill Gates říkal: „Úspěch je velmi špatný učitel“. Krátkodobý, tzv. zdravý stres je motivující k lepším výsledkům. Dlouhodobý stres však vede ke kolapsu, vyčerpanosti a vyhoření. Proto je velmi důležité mít schopnost hospodařit s energií a časem. Zabývat se jen důležitými věcmi, které můžeme ovlivnit a změnit. Nezbytný je pak fyzický i mentální odpočinek.

Správné vedení týmu a rozvoj vlastního talentu

Pouze 16 % lidí dělá práci, která je baví a naplňuje; 42 % svou práci vykonává jen z povinnosti; 42 % je nespokojeno. Produktivita práce závisí na správném vedení lídra a jeho spolupráci s jednotlivými lidmi. Správný lídr proto pomáhá lidem zjistit, kdo jsou, aby mohli pochopit, kým mohou být. Podpora a pomoc při rozvoji vlastního talentu, umět pochválit, kritizovat jednotlivé činnosti a ne člověka atd. Správný lídr má energii, schopnost inspirovat a pozitivně ovlivnit, popřípadě i strhnout své okolí.

Image 3

Na první pohled je zřejmé, že se v těchto tématech najde každý. A proto jsme se rozhodli ve spolupráci s panem Janem Mühlfeitem pokračovat. Druhé kolo přednášek jsme museli kvůli pandemické situaci přesunout. Ale již dnes se těšíme, že se uskuteční v první polovině roku 2022 v Hotelu Sen v Senohrabech. Předběžně se můžete přihlásit již dnes. O přesném termínu vás budeme informovat osobně, i na našich webových stránkách www.aovt.cz

Tajemnice AOVT Bc. Martina Sýsová

Firemní článek